用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 有什麼學校的校風是低調認真
樓主: Patate
go

有什麼學校的校風是低調認真   [複製鏈接]

厚多士 發表於 18-12-14 14:33
唔係新娘啦, 個女仔14,5歲, 應該放左學去飲, 不過其實我覺得有好多時間可以換左衫先去飲呀! 我都好SURPRISE ...

就算時間緊迫,始終著校服唔適合飲宴場合,父母都應該帶套衫去飲宴時時換上。著住校服代表緊一間學校,有尐學校更加唔俾學生喺街上幫襯小販。有尐男校比較方便,恤衫冇校徽,除咗校呔便可以。

早前有個女仔特登去買一套DXX校服,扮DXX嘅學生同男神校學生拍拖,所以呢套校服含金量都非同小何~

Yanamami    發表於 18-12-14 15:57

Soundervolt 發表於 18-12-14 15:44
就算時間緊迫,始終著校服唔適合飲宴場合,父母都應該帶套衫去飲宴時時換上。著住校服代表緊一間學校,有 ...
-开始拍拖已唔誠实散收場多。

Yanamami 發表於 18-12-14 15:58
-开始拍拖已唔誠实散收場多。

呢單嘢最後有冇散到就唔知,不過呢個女仔最後要搞到上衙門,因為佢除咗扮學生之外,仲搵個DXX學生幫佢買學校嘅物件同攞「碌屎」,最後DXX家長揭發去報警,呢單野新聞都有講~

Soundervolt 發表於 18-12-14 15:44
就算時間緊迫,始終著校服唔適合飲宴場合,父母都應該帶套衫去飲宴時時換上。著住校服代表緊一間學校,有 ...

我剩係知著住校服係係果間學校讀,原來代表緊間學校咁嚴重㗎~~~

見過某男校小學生著校服出席晚宴加上呀媽(曾)是明星,的確有點做作!

回覆 mcl203 的帖子

我個女都要返學, 都要補習, 我都是帯條裙給她換, 我諗學校有教咩場合要穿什麼衣服, 何況一間水準咁高的學校

厚多士 發表於 18-12-14 16:42
回覆 mcl203 的帖子

我個女都要返學, 都要補習, 我都是帯條裙給她換, 我諗學校有教咩場合要穿什麼衣服, 何 ...

似乎,重點或問題係源自該校校服~~~

Soundervolt 發表於 18-12-14 16:04

呢單嘢最後有冇散到就唔知,不過呢個女仔最後要搞到上 ...
攞notes唔洗報警啩EK上都见人问交換notes. 買野係咪買mini bazaar野?可能佢想有多d"證據”俾佢男友睇佢真係果度讀,用-个大話去冚另-个大話……

mcl203 發表於 18-12-14 16:44
似乎,重點或問題係源自該校校服~~~

久唔久都見有D學生著住校服同父母上機去旅行,可能,又被視為高調式代表學校去揚威國際了~~~

‹ 上一主題|下一主題