用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 北角衞理堂幼稚園 升循道衛理小學有優勢嗎?
go

升循道衛理小學有優勢嗎? [複製鏈接]

請問各位媽媽,如入讀衛理堂幼稚園,我知不是龍校,對入讀循道小學,衛理小學,丹拿山循道 有沒有優勢或加分?定還是和出面一樣計分和大攪珠?謝謝
   0    0    0    0

Chubu 發表於 18-12-7 12:28
請問各位媽媽,如入讀衛理堂幼稚園,我知不是龍校,對入讀循道小學,衛理小學,丹拿山循道 有沒有優勢或加 ...

自輪同大抽獎都同讀邊間幼稚園無關。但如果不幸大抽獎都中唔到心水學校,叩門時東區好多學校都會優先見1-1-1 嘅學生

叩門時衛理小學鍾意收衛理堂學生,但都會要求1-1-1,1-1-0 都有機會,但如果無1 ,見都無得見。所以要好好計劃

希望幫到你

請問各位媽媽,如入讀衛理堂幼稚園,我知不是龍校,對入讀循道小學,衛理小學,丹拿山循道 有沒有優勢或加 ...

今年衞理派位非常差,接近三十人直入啓基,對家長沒有任何支援,如果你派了首三志願,想叩第一,第二,更加拒絕寫扣門信。

叩衞理小學無任何優勢,未必有得見。

有同學仔家長話懷恩幼稚園,在選校時老師已直接參予俾意見,排寶校更加急症室式救援。

等你回校,幫手影印,填表,你要幾多封信都得

所以有細佬妹個D話不會再讀

小朋友係衛理堂幼稚園讀左4年,感覺無一個老師係真的有愛心,非常失望想讀真係要三思

衞理經常叫家長捐錢,但升小求佢寫封信都唔肯,又唔會打電話關心家長派位如何,認真麻麻。

小朋友由n 讀起準備升k2 , 這2年遇到都是有愛心的老師。
‹ 上一主題|下一主題