用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 請問有無人得左聖安多尼中英文小學暨幼稚園n班?好唔好g ...
go

請問有無人得左聖安多尼中英文小學暨幼稚園n班?好唔好ga [複製鏈接]

如題😀😀😀
   2    0    0    0

Luvial666 發表於 18-12-6 21:21
如題😀😀😀

收到入學通知書返下午,1516中。
請問如聖士提反堂,聖安多尼,聖雅各寶翠,點揀好?

回覆 ting0080 的帖子

我係上午班呀...你寶翠園幾時IN?

Campus 細到一個點,無報

聖安多尼同聖士提反都收左,唔知點邊間好,寶翠園都in左我覺得聖安多尼D老師比較年輕,活力,但校就真是細;聖士提反大D,好有細個時,返幼稚園嘅感覺,老師亦年長D,不過好似冇乜熱情;寶翠園聖雅各的校舍應該最好,不過D老師好似全程都冇笑,感覺去見工面試多D😂
我老公就話聖士提反比較正統,佢想呢間 ;但有有個朋友佢大仔幾年前讀呢間,話好傳統的學校,但自己就要做好多野

Wiwi.C 發表於 18-12-29 11:41
聖安多尼同聖士提反都收左,唔知點邊間好,寶翠園都in左我覺得聖安多尼D老師比較年輕,活力,但校就真是細 ...

我都想知聖士提反堂n班好唔好?知唔知一班幾多人?幾個老師?net堂幾多?
Interview時老師都又幾nice

回覆 Wiwi.C 的帖子

我都覺得聖安多尼D老師好有笑容~我都有IN寶翠園~成個流程好快....

回覆 missf 的帖子

我唔知呀~我冇IN 聖士提反堂~

回覆樓主

我仔仔聖安多尼同聖提都有pm offer
兩間都報am嫁...都有比信轉am
但宜家未有任何回應
都想睇下有冇人可以分享下邊間好
我只知道前者校舍細 但聽聞語境不錯
後者得個大字...其他方面唔清楚

N 班? 好好呀, 老師照顧得好好 而且師生比例都好, 校舍係細, 但對n 班黎講唔係大問題, 咁大間學校唔通返學會好多機會俾你四維行咩
K就要諗下係既....
‹ 上一主題|下一主題