用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 荃灣有邊間幼稚園比較好D? 係唔係之前比佢返左幼兒園先 ...
go

荃灣有邊間幼稚園比較好D? 係唔係之前比佢返左幼兒園先會容易適應D? [複製鏈接]

荃灣有邊間幼稚園比較好D? 係唔係之前比佢返左幼兒園先會容易適應D?

咁又有邊間幼兒園在荃灣區呢? 各位讀緊好嘅幼稚園比D意見, 怕小朋友入錯一間成日講粗口, 又打架嘅就唔知點算啦!
日夜做 見爸爸 剛好想呻 卻霎眼 看出他 多了皺紋

Re: 荃灣有邊間幼稚園比較好D? 係唔係之前比佢返左幼兒園先會容易適應D?

Re: 荃灣有邊間幼稚園比較好D? 係唔係之前比佢返左幼兒園先會容易適應D?

issacmama,
請問近邊度? 收幾錢學費?
日夜做 見爸爸 剛好想呻 卻霎眼 看出他 多了皺紋

hi,我囝囝9月都返呢間呀   

Hi isacemama,

可唔可以再讲多小小这間學校的資料、老師、校風、環境等给我聽! 事缘我囝囝早在7月時已插班入讀啓恩幼兒園,囝囝讀得好開心,老師、嬸嬸及學校環境都非常好,但唯一不便的地方就是離家太遠。  

我住丽城的,在6月時也有报名该校,直至上星期學校通知我在5/8/2005回校註册,並交2300留位費,所以我现在真係心大心细,都唔知如何是好?若从环境來看,我知啓思一定比它優勝,但其他方面,我真係一无所知(例如:老師是否有愛心、有无親子活动、有无报告小朋友每日返學的情况),故此可唔可以俾些意見我?万二分感激!谢!

囡囡在邊耀良幼兒園讀左一年幼兒class, 常規方面幼兒園全面.可以自己著衫, 去洗手間等. 之後同囡囡轉左荃浸幼稚園, 起初都擔心囡囡不適應, 但最後囡囡都ok, 還讀得好開心添.

簽名被屏蔽

Hi, 嘉里子,
上星期, 我同老公, 囝囝一齊參觀聖安德, 想比囝囝今年9月入n1, 我老公就覺得ok, 因為近, 接送方便, 但我就一般, 聞到個洗手間有很大異味, 有些少抗拒, 可能未洗掛.
我想問係咪9月1日開學or會早d呢   

簽名被屏蔽
‹ 上一主題|下一主題