用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 愉翠苑的 合一堂幼稚園好嗎?
樓主: OMY
go

愉翠苑的 合一堂幼稚園好嗎?   [複製鏈接]

回覆樓主

尋日收到reject offer. 不過都係如自己所料。
本來都幾like 間學校,佢地理念、教學方法、環境都幾好。 但去interview 時我既感受麻麻地,我估阿仔都感覺到。
當日interview,撞岩in 我地既老師帶住口罩,完全睇唔到個樣,我相信兩歲半既小朋友見到佢帶左口罩都唔敢/唔想同佢講野。
阿仔坐低玩,老師靜雞雞咁攝左埋隔離坐。阿仔已經想縮,老師帶住口罩,蚊滋咁細聲,其實我都唔係好聽到佢講咩。 何況阿仔。 阿仔全程好focus 玩玩具,完全無理過個老師。果下我都知唔會有offer 架啦。 只可以講係唔好彩啦

昨晚收信,備取生。唔知有幾多個備取生...1月正式註冊後唔知仲有無機會呢...

LKBBMama 發表於 18-12-12 09:38
尋日收到reject offer. 不過都係如自己所料。
本來都幾like 間學校,佢地理念、教學方法、環境都幾好。 但 ...

我仔好似都應老師應得少,屬於慢熱性格,縱未收到信,緊張

我地昨天都收到reject. 不過都預左。
Interview 果日入到去房玩玩具,老師interview 哂同房果幾個最後先到我地果張桌。我個囡已經玩玩具玩到悶。傾傾下計老師叫我個囡去執返地下塊積木。我地做家長都無留意有積木飛走左。我個囡更加唔知咩事啦。算數罷

不過都係貪佢近。不過大家留意下佢地放學的小朋友係附近公園的玩法就知佢地有幾好動同聽話啦。

UnicornCYL 發表於 18-12-12 10:47
Interview 果日入到去房玩玩具,老師interview 哂同房果幾個最後先到 ...

我個時都系第三個定第四個問,問左其他台先到我地,你系住愉翠?估唔到街坊都reject wor

回覆 nicecindy7 的帖子

我地interview 食飯時間,等得耐阿囡又肚餓,無心情采老師。所以打左輸數。同一日又interview 另一間大人同阿囡都累

UnicornCYL 發表於 18-12-12 11:00

我地interview 食飯時間,等得耐阿囡又肚餓,無心情采老師。所以打左輸數。同一日 ...

咁呢個時間上真系輸蝕D,有冇其他back up ?

UnicornCYL 發表於 18-12-12 10:47
Interview 果日入到去房玩玩具,老師interview 哂同房果幾個最後先到 ...
我女係同房最後一個IN~我女都係已經玩到厭想走...
個老師過到嚟問我女叫咩名, 我女唔彩佢

之後老師好"HEA"咁同佢玩玩具, 問咗我2個問題就走咗
成個過程5分鐘都無
明明我見其他枱都有傾成10分鐘
嗰下我覺得個老師好求其
同埋應該9成唔收我女

回覆 aki0209127 的帖子

講真,感覺唔到老師有愛心。不過佢地係咁in 都真係in 到自己想死!打份工罷

呢個星期一口氣收到4個reject!

aki0209127 發表於 18-12-12 11:06
我女係同房最後一個IN~我女都係已經玩到厭想走...
個老師過到嚟問我女叫咩名, 我女唔彩佢

唉,如果咁講我地都好危險,我覺得老師系其他台傾噶時間長過我地張台,問名都系未答,問左兩個玩具顏色,好彩答得岩(因為平日問咩都話紅色),跟住眼耳口鼻咁樣,去到耳仔我仔唔肯指

UnicornCYL 發表於 18-12-12 11:20

呢個星期一口氣收到4個reject!

啊? 細B?

中B 但阿囡未係好肯講野

UnicornCYL 發表於 18-12-12 11:21

呢樣野真系做為家長控制唔到wor,希望最終有學校欣賞呢種靜噶性格

其實要一個2歲幾的小朋友識咩?咩都識哂就唔係入幼稚園啦!重點應該了解家長點教小朋友是原是同學校可以同步

想請問知唔知馬鞍山合一堂幾時會出信??

UnicornCYL 發表於 18-12-12 11:21

我女都係中B佢in其他學校肯答問題肯講嘢
所以我覺得真係小朋友自己都會揀學校

UnicornCYL 發表於 18-12-12 11:25

其實要一個2歲幾的小朋友識咩?咩都識哂就唔係入幼稚園啦!重點應該了解家長點教 ...

我覺得咁噶遊戲規則下靜噶小朋友真系蝕底,明明平時系屋企好多野講,去到唔開聲真系冇辦法,睇彩數

nicecindy7 發表於 18-12-12 11:20
唉,如果咁講我地都好危險,我覺得老師系其他台傾噶時間長過我地張台,問名都系未答,問左兩個玩具顏色, ...
我覺得呢間學校好睇小朋友反應~小朋友反應越多老師會IN得仔細D~

aki0209127 發表於 18-12-12 11:28
我覺得呢間學校好睇小朋友反應~小朋友反應越多老師會IN得仔細D~

都係,講到我越來越擔心,縱未收到信
‹ 上一主題|下一主題