用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 填體藝中一申請表 ~~ 家長都要寫野
go

填體藝中一申請表 ~~ 家長都要寫野 [複製鏈接]

醒目開學勳章 王國長老

無聊睇下, 今年份表家長都要寫野......

舊年無睇到唔知要唔要寫..............

Jockey Club Ti ‐ I College Form One Admission 2019 ‐ 2020 Application Form

Section C Parent’s Account

Write in English or Chinese with not more than 100 words to share your views on home‐school co‐operation in helping your child fulfill his/her potential at Jockey Club Ti‐I College.

0    0    0    0
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

任何非 PM 形式查詢一律不回

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

miriam 發表於 18-12-3 23:32
無聊睇下, 今年份表家長都要寫野......

舊年無睇到唔知要唔要寫..............

即係家長既自薦信~~~

Arabellahk    發表於 18-12-5 00:23

家長英文唔好都幾蝕底

nillnill 發表於 18-12-4 02:01
家長英文唔好都幾蝕底
呢個時候真係要請個仔女無意申請體藝的朋友幫手!

醒目開學勳章 王國長老

mcl203 發表於 18-12-4 00:26
即係家長既自薦信~~~

絕對係
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

醒目開學勳章 王國長老

nillnill 發表於 18-12-4 02:01
家長英文唔好都幾蝕底

我會揾 google translate 幫手

醒目開學勳章 王國長老

熱媽 發表於 18-12-4 06:38
呢個時候真係要請個仔女無意申請體藝的朋友幫手!

150 個位自主收生,雖非名校,唔排除好多人畀 $50 試下。

回覆 miriam 的帖子

非誠勿擾

本人摩o羅星, 行年四十八, 一事無成,
幸好小兒心術還算良正, 只想拜入體藝門下..........

fionaytwong    發表於 19-1-16 22:49
tiffanylmc    發表於 19-1-5 16:10
Arabellahk    發表於 18-12-5 00:24
kkhon    發表於 18-12-4 09:05

mch411 發表於 18-12-4 08:59
幸好小兒心術還算良正, 只想拜入體藝門下.......... ...

真係少過100字~~~

醒目開學勳章 王國長老

kkhon 發表於 18-12-4 08:42
回覆 miriam 的帖子

非誠勿擾
好彩我去擾時唔使寫啫

醒目開學勳章 王國長老

mch411 發表於 18-12-4 08:59
幸好小兒心術還算良正, 只想拜入體藝門下.......... ...
夠晒精簡道出重點

醒目開學勳章 王國長老

mcl203 發表於 18-12-4 09:01
真係少過100字~~~
"好"

搞掂

miriam 發表於 18-12-4 09:04
"好"

搞掂

可能,收左位父或母,出信果位~~~

mcl203 發表於 18-12-4 09:05

其實入讀係小朋友,應該係佢地寫(雖然有D都係代筆)。父母應該了解/認同學校的教法,但我唔覺得要家長寫篇文係好主意,坦白有D家長教育水平未必咁高(‍‍佢地亦未必想寫/怕煩唔肯寫),但孩子真係有能力‍‍入讀。

熱媽 發表於 18-12-4 09:20
其實入讀係小朋友,應該係佢地寫(雖然有D都係代筆)。父母應該了解/認同學校的教法,但我唔覺得要家長寫篇 ...

好明顯,學校唔係敢諗~~~

想篩走奇奇怪怪家長?想揾真正同校方理念相同既家長?其实小学係重要既,唔係乜乜物物成曰唔滿意投訴都好难应酬,不过中学嘛,好少家長想跟得禁貼子女学校曰常甚至学业亦可能無能為力,仔女亦唔会俾你跟,所以其实無乜家校合作可言。

醒目開學勳章 王國長老

mcl203 發表於 18-12-4 09:05
咁我係咪可以插班呢

醒目開學勳章 王國長老

熱媽 發表於 18-12-4 09:20
其實入讀係小朋友,應該係佢地寫(雖然有D都係代筆)。父母應該了解/認同學校的教法,但我唔覺得要家長寫篇 ...
學生都有一篇 100 字要寫, 無諗到連家長都要

miriam 發表於 18-12-4 09:35
咁我係咪可以插班呢

要睇埋行年~~~
‹ 上一主題|下一主題