用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 民生without offer,但表現唔錯分享下
go

民生without offer,但表現唔錯分享下  

大家覺得小朋友表現好但,冇offer,發表下!

有 MS offer. 但申請咗 SC同LH, 都冇 offer。 所以感覺收唔收, 就好似拍拖, 主要睇眼緣。 唔好對自己仔女灰心! 希望在下個 offer!

ret818 發表於 18-12-3 17:25
大家覺得小朋友表現好但,冇offer,發表下!
其實好多人都講過,學校(特別係名幼)係揀選合適佢哋教學作風嘅小朋友同家長; 只有合適與否,唔收唔代表小朋友做得唔好。

今次O既失敗, 提醒我要好好為考小一做準備, 千祈唔好以為自己小朋友已經做得好好, 因為做得比佢好O既小朋友, 大有人在.

bape0060    發表於 18-12-3 17:54

BabyRonXo 發表於 18-12-3 17:44
今次O既失敗, 提醒我要好好為考小一做準備, 千祈唔好以為自己小朋友已經做得好好, 因為做得比佢好O既小朋友 ...

Well said! 共勉之(emoji)(emoji)

呢間野升小篩走一堆, 小學又再每年篩一啲, 最後得99人上到中學, 你覺得啲老師眼光真係咁好咩? 認真就輸了~

回覆 littleyeungb 的帖子

我認同!是有點失望,但我小朋友都有其他好的offer

回覆 BabyRonXo 的帖子

但好似有家長話小朋友大喊走左去都有offer

唔知waiting 後補的機會大嗎?想知幾多人收waiting letter。🤔

今次O既失敗, 提醒我要好好為考小一做準備, 千祈唔好以為自己小朋友已經做得好好, 因為做得比佢好O既小朋友 ...

(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)

回覆 karllambb 的帖子

詳細講下? 真係唔知。 你覺得边間好 D?

講得好好

dmms 發表於 18-12-3 18:18
回覆 karllambb 的帖子

詳細講下? 真係唔知。 你覺得边間好 D?

無詳情個bor, 睇數據咋

回覆樓主:

我囡都係識哂秒答part one, part two無答但坐定定好專心,無offer好失望

聽聞通常收果d 父母其中1個職業係公務員。

回覆樓主:

以前識兩個小朋友有offer,  佢地父母都係教師,我覺得有分加

葵 發表於 18-12-3 18:09
唔知waiting 後補的機會大嗎?想知幾多人收waiting letter。🤔

你waiting ? 係咪要答回條返去?

Pigpig188 發表於 18-12-3 22:39
你waiting ? 係咪要答回條返去?

我都係waiting 呀!唸緊好唔好寄返學校(emoji)(emoji)

回覆樓主

我都系reject offer ,part 1全部問題都答哂。其實會不會居住地區遠近都有影響?我住粉嶺

回覆 ja2oct09 的帖子

職業嘅嘢寫咩都得啦!又唔需要証明,如果係真有啲歧視囉!