用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 九華,聖芳濟,銘基,黃笏南,旅港開平,華英如何選擇? ...
樓主: 心肝寶貝B
go

九華,聖芳濟,銘基,黃笏南,旅港開平,華英如何選擇?  

請教油尖旺B1男生,以下兩個排位,邊個好?

1. 乙一SFXC,乙二九華,乙三銘基,乙四循道,乙五銘賢(借位)

2. 乙一SFXC,乙二銘基,乙三循道,乙四銘賢(借位),乙五黃棣珊(借位)

goodboy1 發表於 19-4-12 00:26
SFXC屬B1B,級7X抽中又真係好好彩。
「大抽獎」遊戲,攪到D學校飛又飛唔得高,跌又未必跌得死!
最慘玩到 ...
級7X屬band 2生,即是話油尖旺派曬band 1位, 仍有位派比band 2 生,當然位可能好少,仲要睇有幾多band 1生離場,睇你敢唔敢博!

goodboy1 發表於 19-4-12 00:20
有級3,點解自行會唔收
因自行揀九華和QC, 但時間撞了,只in QC, 冇去in 九華,當放榜日去扣回自行兩間都唔收,而派位number冇人咁靚,所以派了入SFXC!

心肝寶貝B 發表於 19-4-12 01:37
請教油尖旺B1男生,以下兩個排位,邊個好?

1. 乙一SFXC,乙二九華,乙三銘基,乙四循道,乙五銘賢(借位)

我哋學校老師講, 如想㨂九華, 必須放乙一, 而且放了乙一也未必入, 要睇隨機number, 放乙二已經是浪費chance和無可能的了!

vivicicimimi 發表於 19-4-11 18:54
一句講曬隨機number唔靚,抽咩都冇用!舊年我仔同學全級考4x派九華,級3派SFXC, 級7X又派SFXC,唔輪到你諗! ...
級3第幾志願係SFXC?

請問 新大天 級 60 - 75
屬 band 幾?

女仔,有甚麼學校可揀?

ysnmama 發表於 19-4-12 13:44
級3第幾志願係SFXC?
第二

飛天紅豬俠 發表於 19-4-12 15:20
屬 band 幾?

學校老師/班主任無講咩? 其實最穩陣唔係應該問番老師咩? 這級名次似乎有啲尷尬, 唔知是否落入邊緣位置, 只是擔心估錯會有影響!

飛天紅豬俠 發表於 19-4-12 15:20
屬 band 幾?

Band 1同 band 2, 大抽獎排位大不同, 估錯咗後果可大可少! 如果老師未講, 可先睇睇往幾年貴   校大概有幾多學生派到band 1, 攞個數據做參考先!

回覆 vivicicimimi 的帖子

佢會唔會甲部有寫聖芳濟?因我好記得舊年有人聖芳濟放第一唔中,但你所講級3第二中聖芳濟,然後睇返舊貼,原來當事人係你。

如果真係咁,我就唔明了,為何你第一放聖芳濟唔中,而級3第二志願就中聖芳濟?

你舊年的排位係
自行:聖芳濟
甲一:聖芳濟
乙一:聖芳濟,乙二:循道,乙三:銘基
派循道

對嗎?

babywoman 發表於 19-4-12 20:06

佢會唔會甲部有寫聖芳濟?因我好記得舊年有人聖芳濟放第一唔中,但你所講級3第 ...
據我所知佢甲部冇放SFXC,佢只放乙一九華,乙二SFXC對呀!我舊年派唔到第一志願,派了第二志願,後來叩回入第一志願!

vivicicimimi 發表於 19-4-12 21:23
據我所知佢甲部冇放SFXC,佢只放乙一九華,乙二SFXC對呀!我舊年派唔到第一志願,派了第二志願,後來叩回入 ...

即係舊年乙2循道都入到?

LeeCC 發表於 19-4-12 22:43
即係舊年乙2循道都入到?
Yes! 因為舊年得10個位,好多人唔敢填循道,我咪博下,就算派band 2, 我都會去叩門,咁點解唔博下!

vivicicimimi 發表於 19-4-12 22:47
Yes! 因為舊年得10個位,好多人唔敢填循道,我咪博下,就算派band 2, 我都會去叩門,咁點解唔博下! ...

今年有三十幾個位

LeeCC 發表於 19-4-12 23:05
今年有三十幾個位
我知!

回覆 飛天紅豬俠 的帖子

邊緣人,我會揀循道,銘基,信義

回覆 飛天紅豬俠 的帖子

邊緣位,我會揀循道,銘基,信義

你小朋友係band 1男生?咁第一志願填邊間?如九華或SFXC,唔係話入到機會好大嘅咩?

回覆 心肝寶貝B 的帖子

謝謝!會認真考慮