用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼教雜談 I learn 收左捻緊讀吾讀
go

I learn 收左捻緊讀吾讀 [複製鏈接]

回覆樓主

我女上緊第三年ilearn,無論聽說讀寫都好好,英文對答如流,自動轉台,班上同學考小學都考到名校,我覺得ilearn有幫助。

我女宜家英文口音似native,佢有時仲會糾正我講唔正既音,完全識拼讀生字,K2睇ORT level 9 handle到。

至於考cambridge exam 就要父母幫一把,我用自己方法去溫,再加埋ilearn打左個底,K2考movers可滿盾。

Kyy1201 發表於 19-2-4 16:55
回覆 C.Humphrey 的帖子

請問你用緊邊本書同小朋友溫cambridge??我之前睇Movers 程度已經有grammar 要教pa ...

我用ilearn套書溫習,臨考前做past paper。如果有閱讀習慣,past tense絕對應付到,我女睇既書好多故事都用past tense,佢明本身個present tense係咩。串字都唔難,因為ilearn教拼音好有系統,串幾次就識。

Movers要寫既字唔多,反而聆聽同閱讀要有相對高既理解能力。K2考movers滿盾都唔係特別叻,K3頭考flyers滿盾都唔少。不過我地已考到心儀小學,無乜動力去考埋flyers。
‹ 上一主題|下一主題