用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼教雜談 I learn 收左捻緊讀吾讀
go

I learn 收左捻緊讀吾讀

小朋友k1,收左佢明年2月開課,但學費貴,吾知小朋友吸引到幾多,有無過來人分享一下小朋友上左ilearn ,英文有無進步

Florence4Leung 發表於 18-12-2 08:04
小朋友k1,收左佢明年2月開課,但學費貴,吾知小朋友吸引到幾多,有無過來人分享一下小朋友上左ilearn ,英 ...

一星期上三日唔會無進步,每一個小朋友吸收能力唔同

英文點都有進步,差在進步得快唔快

我小朋友上左四個月,我唔知成效如何,但見佢返得開心,打算比佢浸多幾個月看看。不過正常ilearn進度應該趕唔切準備証書考小一。

What is I Learn? 幼稚園? 定LEARNING CENTRE??

BabyBookBu 發表於 19-1-14 09:51
What is I Learn? 幼稚園? 定LEARNING CENTRE??
abc pathway school english programme

Florence4Leung 發表於 18-12-2 08:04
小朋友k1,收左佢明年2月開課,但學費貴,吾知小朋友吸引到幾多,有無過來人分享一下小朋友上左ilearn ,英 ...

之前小朋友k1開學前都有報ilearn兼收左,但諗諗下覺得1星期三堂每堂成2個幾鐘太push,驚小朋友太攰, 所以決定唔讀⋯

而讀ilearn 前我已報讀了半年istart, 一星期2堂1小時45分鐘,但我覺得成效不大又貴
報之前話會定期同家長講返小朋友進度,但只有第一堂後講過下(只係話你小朋友現階段識D乜),之後冇再同我講過野⋯

我中途有同接待果D miss講,話主仼會打電話比我講,但一直冇收過電話,又冇派進度表,小朋友返屋企話老師會講答案,唔洗自己諗

白白浪費左幾萬蚊

回覆 VvTara 的帖子

個校長SALES 到好好...講到成效好大..
所以我都係捻住試讀一兩個月, 睇下佢鐘唔鐘意先

想問其實ilearn而家收大約幾錢一個月??

Kenji0105 發表於 19-1-26 10:09
讀左I learn一年,體會是...如果要幾個月學好外語,I learn應該幫唔到你,但如果你當畀佢從課堂中與老師及 ...

請問幾時開始上?k1?現在幾大?

Mie1107 發表於 19-1-26 20:14

請問幾時開始上?k1?現在幾大?

上年k1下學期上,現在讀了剛一年

回覆樓主

我囡讀過istart,事實又真係比較悶,小朋友學得麻麻地.之後轉讀ilearn 好開心,講多咗英文,有時地鐵站英文指示牌都識講.(我們在家很少講英文,讀學卷幼稚園)

回覆樓主:

讀左I learn 3年 ,可以話I learn 佢學既野全面d ,但唔算學得快 ,其實英文係慢慢浸先有用 ,同會印象深刻 ,同埋rwi係慢 ,大人要學晒都要成年

Kenji0105 發表於 19-1-26 10:09
讀左I learn一年,體會是...如果要幾個月學好外語,I learn應該幫唔到你,但如果你當畀佢從課堂中與老師及 ...

請問你小朋友幾多歲開始讀?

suetsuet123 發表於 19-1-29 00:18
請問你小朋友幾多歲開始讀?

3歲開始讀,現在4歲了

Kenji0105 發表於 19-1-29 07:00
3歲開始讀,現在4歲了

好叻丫4歲就讀到咁高level ort
有冇乜方法?

suetsuet123 發表於 19-1-29 11:35
好叻丫4歲就讀到咁高level ort
有冇乜方法?

每天閱讀,唔識的字就教他點讀,然後再問他點讀,持之以恆就ok了。當中佢學了點兒phonics, 佢會估到點讀。

回覆樓主

我女上緊第三年ilearn,無論聽說讀寫都好好,英文對答如流,自動轉台,班上同學考小學都考到名校,我覺得ilearn有幫助。

我女宜家英文口音似native,佢有時仲會糾正我講唔正既音,完全識拼讀生字,K2睇ORT level 9 handle到。

至於考cambridge exam 就要父母幫一把,我用自己方法去溫,再加埋ilearn打左個底,K2考movers可滿盾。

回覆 C.Humphrey 的帖子

請問你用緊邊本書同小朋友溫cambridge??我之前睇Movers 程度已經有grammar 要教past tense !!! 到底你點做到ga!!
而且唔係要寫好多字既咩??你小朋友考果陣係K2??

定係其實唔係咁難? 本本書教既野唔同?
可唔可以分享下?K2考到 Movers滿盾真心好勁

Kyy1201 發表於 19-2-4 16:55
回覆 C.Humphrey 的帖子

請問你用緊邊本書同小朋友溫cambridge??我之前睇Movers 程度已經有grammar 要教pa ...

我用ilearn套書溫習,臨考前做past paper。如果有閱讀習慣,past tense絕對應付到,我女睇既書好多故事都用past tense,佢明本身個present tense係咩。串字都唔難,因為ilearn教拼音好有系統,串幾次就識。

Movers要寫既字唔多,反而聆聽同閱讀要有相對高既理解能力。K2考movers滿盾都唔係特別叻,K3頭考flyers滿盾都唔少。不過我地已考到心儀小學,無乜動力去考埋flyers。