用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 York已出offer!
go

York已出offer!

York已出offer, 請問你地會否選擇讀york?

ckwok10 發表於 18-11-30 23:48

如無意外應該會呀,你收左咩時間?

回覆 littlecooker97 的帖子

3:15,我自己本身唔係選擇呢個時間,我覺得太晏,同埋佢又比埋美孚offer我選擇。

ckwok10 發表於 18-12-1 00:06

3:15,我自己本身唔係選擇呢個時間,我覺得太晏,同埋佢又比埋美孚offer我選 ...

我都係呢個時間哦,不過呢個係我2nd choice,因為我小朋友宜加返playgroup都係呢個時間,所以覺得唔使適應過。

你1st choice係咩時段呀?我覺得如果想讀既可以試下寫信request轉時間

我想轉去10點或者1:00既時間,我諗住打去問問可以點轉,不過我覺得比較難轉,因為大家都定左時間。

佢有冇比第二地點offer你選擇,唔知點解會有其他選擇,我無request過

ckwok10 發表於 18-12-1 00:49

佢有冇比第二地點offer你選擇,唔知點解會有其他選擇,我無request過 ...

我都有美孚pm class選呀,我估佢俾你選係因為有人可能想返長d時間,始終2個鐘未必人人接受,而且個邊係新校,應該少d人選

原來新校,但你都會選擇返九龍塘嗎

ckwok10 發表於 18-12-1 00:56

原來新校,但你都會選擇返九龍塘嗎

會呀,因為美孚太遠,九龍塘比較方便接送。而且有朋友仔女讀過York,佢地話九龍塘比較好

但個日interview好少見到net teacher,唔知係咪真係n班都有net teacher.我見講廣東話既老師多

我都會選擇返九龍塘

ckwok10 發表於 18-12-1 01:02

但個日interview好少見到net teacher,唔知係咪真係n班都有net teacher.我見 ...

你幾號interview?我個日去interview見到有唔少NET哦(emoji)

我係23號in, 我個日見到大概5-6個net.

ckwok10 發表於 18-11-30 23:48

其實佢係幾錢學費一個月? 嗰日簡介會冇抄低。 佢埋佢d雜費又有幾多?

仲有佢K係咪直升架? 但PN咁多班。 k我估得上下午各一班?

babycat820 發表於 18-12-1 09:16
其實佢係幾錢學費一個月? 嗰日簡介會冇抄低。 佢埋佢d雜費又有幾多?

仲有佢K係咪直升架? 但PN咁多班。 k ...

無記錯的話學費是$5980,雜費簡介會無提哦

回覆 babycat820 的帖子

佢k都好似好多學位架,好似優先收返讀n既學生

其實好似好少人討論york, 有啲人話佢學術好強,唔知係咪呢

ckwok10 發表於 18-12-1 01:02

但個日interview好少見到net teacher,唔知係咪真係n班都有net teacher.我見 ...

我女讀緊kowloon tong york N 班,有 NET 呀,我見班班都有,有男有女。我女好中意個 NET 老師,可能因為佢無咩點鬧佢 haha

Nbs 發表於 18-12-1 17:00
我女讀緊kowloon tong york N 班,有 NET 呀,我見班班都有,有男有女。我女好中意個 NET 老師,可能因為 ...

咁有幾多雜費一年? 茶點文具書薄幾多個月俾一次

babycat820 發表於 18-12-1 17:06
咁有幾多雜費一年? 茶點文具書薄幾多個月俾一次

夏季校服同冬季校服 total $4000+
書簿 ~$500, 雜費 ~$2000, 茶點 ~$2000 - 呢3 樣暫時只係比左一次,我估係每半年一次啩