用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 九真幼offer
樓主: cherrychan827
go

九真幼offer

回覆 kangaroo37 的帖子

張取錄通知書話2019/20的k1只設pm ✨

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

回覆樓主

知唔知大概開幾多班因為上小學只得60人左右

回覆 ckyjanice11 的帖子

我都會take, 語境好好

回覆樓主

回覆樓主

醒目開學勳章 王國長老

版主通知

全面禁止開立/邀請/宣傳任何親子王國以外之通訊群組.

鑑於近期不斷有用戶開立親子王國及教育王國以外之通訊群組,並在版面邀請其他國民加入,過往管理團隊只會在版面作出溫馨提示,但情況一直未有改善,更有不法份子通過站外群組進行宣傳活動及滋擾國民。為保障國民安全及個人資料免被外洩,由即日起,全面禁止開立/邀請/宣傳任何親子王國以外之通訊群組,一經發現,有關帖子將會移除或屏蔽,屢次或嚴重違規者,將可被警告或禁言。

再次提醒各位國民,在參與討論時,請勿隨便透露自己的個人或通訊資料,更應避免在版面公開自己的真實姓名、電郵地址或聯絡電話,以免受到不必要的滋擾。謝謝!
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

任何非 PM 形式查詢一律不回

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

回覆樓主

回覆樓主:

醒目開學勳章 王國長老

版主最後通知

在此回覆後如再發現,一律直接給予警告牌,屢次違規者會被禁言或封鎖帳戶,敬請留意!

全面禁止開立/邀請/宣傳任何親子王國以外之通訊群組.

鑑於近期不斷有用戶開立親子王國及教育王國以外之通訊群組,並在版面邀請其他國民加入,過往管理團隊只會在版面作出溫馨提示,但情況一直未有改善,更有不法份子通過站外群組進行宣傳活動及滋擾國民。為保障國民安全及個人資料免被外洩,由即日起,全面禁止開立/邀請/宣傳任何親子王國以外之通訊群組,一經發現,有關帖子將會移除或屏蔽,屢次或嚴重違規者,將可被警告或禁言。

再次提醒各位國民,在參與討論時,請勿隨便透露自己的個人或通訊資料,更應避免在版面公開自己的真實姓名、電郵地址或聯絡電話,以免受到不必要的滋擾。謝謝!
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

任何非 PM 形式查詢一律不回

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

Redbean88 發表於 18-12-2 14:54
回覆 ckyjanice11 的帖子

我都會take, 語境好好

你好! 請問你小朋友係咪現讀生?我女今年(2020-21)有九真幼offer,可否分享一下九真幼的語境怎樣好? 語言課程的設計如何?想了解多d,因之前簡介會抽唔到時間去聽。謝謝!

回覆 missmaymei 的帖子

我也想知道, 如SC 英普班和九真比, 會怎樣選擇呢?

有無現讀家長可以分享下?

missmaymei 發表於 19-12-1 23:22
你好! 請問你小朋友係咪現讀生?我女今年(2020-21)有九真幼offer,可否分享一下九真幼的語境怎樣好?  ...

語景都幾好既. 雙班主任
得中文。宗教係中文教。其他科都用eng
唔駛買作業。書本。
因為學校自行編制課程。功課

為加強show and tell...認字同自信心
學校每星期派圖書。一中一英
一星期後要Present 返比老師。
老師會寫comment 比小朋友

我覺得都算教得深

老師有愛心。我囡好鍾意d老師

Msccc 發表於 19-12-9 21:49
語景都幾好既. 雙班主任
得中文。宗教係中文教。其他科都用eng
唔駛買作業。書本。

多謝你的分享!請問學術方面如何?係咪都算深?如果三年後要去公海度考小一,會唔會唔夠人爭?始終得4成上九真小。請問你女女畢左業未?

我結果無揀這間, 因為當年面試感覺麻麻, 但朋友揀了, 佢話K1時感覺OK, 但就校政好似唔得, 通告好遲先有果d, 佢個老師就幾好, 但話今年多了個主任, 佢以為話會好d, 點知都無, d野都係甘遲, 唔覺多左個人有乜改變.

而且, 我朋友係做老師的, 佢話個主任俾佢感覺麻麻地, 問佢課程/小朋友發展d野講左一輪, 都只係講皮毛野, 繞圈圈, 好似無乜料到, 同班主任傾好過. 仲要個主任衣著真係好唔得, 唔端莊, 日日條裙都好短, 有次仲低胸佢話甘著同小朋友接觸好唔方便, 證明佢平時都唔妨蹲下來同小朋友玩.

mammy@daddy1122 發表於 19-12-11 18:41
我結果無揀這間, 因為當年面試感覺麻麻, 但朋友揀了, 佢話K1時感覺OK, 但就校政好似唔得, 通告好遲先有果d, ...

咁得意? 我知你講邊個主任呀 我係用家 但係從未見過低胸喎 平時老師們衣著都好正常 無乜特別

甘我真係唔係親眼見過, 但朋友話果次係星期六帶囡囡返學(佢有講但我唔記得返乜) 個主任坐係辦事處, 佢行去同佢傾計時見到的, 所以之後好留意佢.

補充, 佢只係話過主任, 佢無話過老師d衣著. 佢都提過好鍾意學校本自製的中文書, 唔知係咪老師整,

唔錯, 令到學中文無甘悶.