用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 EXPIRED
樓主: bananaGi
go

EXPIRED   [複製鏈接]

IloveJJ 發表於 18-12-7 10:33
咁如果常識寫錯字,係書有既字,就係溫得唔夠熟喎!我細仔都有一個字係咁,我話即係你唔夠熟囉!
...
就算無都唔應該寫錯, 係鼻樑個「樑」字, 係常用字嚟!激死我。

IloveJJ 發表於 18-12-7 10:34
咁考得好好喎!      係咪比之前更好?
唔係, 同上次差唔多, 上次英文好D。上次英文97, 今次只有94。不過數學又好過上次少少。科科有D高有D低咁, 中文仲未派, 不過上次中文高分, 今次就無咁易有9字了, 今次中文難過上次。

IloveJJ 發表於 18-11-29 15:01
梗係有啦!到六年級都仲有人數學100分。

如果係數學,其實到中六都仲有人滿分。

2jkidsfather    發表於 18-12-20 14:07

HaYi 發表於 18-11-30 10:21
高小計, 數學是close end , 100 分都唔出奇, 所以通常有bonus 題, 難下,  叻的是100+,  至於英數常, 我覺得 ...

我都有同感,在高小,好睇學校份卷深淺,可以中英數常級一,都是9X而已!係深,小心還不足夠。

到初中,中英7X已經可能級一,數理去到9X才會級一。阿仔中三化學試過級一,95%,數學前十,92%!
God grant me the serenity
to accept the things I cannot change;
courage to change the things I can;
and wisdom to know the difference.

回覆樓主

‹ 上一主題|下一主題