用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 賢貞幼稚園
go

賢貞幼稚園

有無用家分享下。想K2轉校

回覆 幸福BB豬 的帖子

點解想轉?

nicki_kwan 發表於 18-11-28 16:20
回覆 幸福BB豬 的帖子

點解想轉?

其實9月校長都有打電話問我要不要下午位,但當時我一心想讀上午班,➕上讀緊間老師們都很好,有愛心.又已經開學所以放棄咗,另一個因素係因為上過幾次交表,面試見老師都比較嚴肅,無乜笑容!但依家天氣轉凍又下雨,小朋友夜訓習慣,早起唔夠訓又要行5個字左右都好辛苦,所以想轉近啲,想睇下未轉之前有無多啲用家分享下。
PS:其實讀緊間各方面都滿意,純碎係因為太遠,小朋友好辛苦.所以睇下值唔值得轉校

我個人覺得你呢個情況應該叫做插班,咁真係要搵到有學校收先同呢間講退學啦...如果只係上午同下午班問題,可以試下問學校可唔可以中途轉

nicki_kwan 發表於 18-11-28 17:00
我個人覺得你呢個情況應該叫做插班,咁真係要搵到有學校收先同呢間講退學啦...如果只係上午同下午班問題, ...

嗯,睇下有無用家分享一下,如果老師有愛心上下午班都無所謂,最緊要近啲對於小朋友無咁辛苦,(賢貞近屋企幾分鐘就都,小朋友大人都可以訓多啲,唔洗趕頭趕命),學術方面因為12月細B我無乜要求,佢跟到就已經很好.

回覆樓主

我覺得讀緊好地地嘅話就唔好轉

我前幾天和我朋友剛聊過,她說就是給她兒子轉了學校反而不好,原本是好的,我朋友是搬地方而轉校,如果你目前這家你孩子上的開心就沒有必要轉校,因為她好不容易適應一個環境好不容易交到朋友你又給她換一換

回覆樓主

我剛收am offer..有冇用家知佢教學模式呀?有冇英文堂個d?搵唔到相關資料呀

haha2016 發表於 18-12-12 23:56
我剛收am offer..有冇用家知佢教學模式呀?有冇英文堂個d?搵唔到相關資料呀
...

有英文堂

我都剛剛接到電話,收仔仔來年9月全日制K3(emoji)