用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 芭蕾舞是否需要每級考試?
go

[舞蹈] 芭蕾舞是否需要每級考試? [複製鏈接]

想問下有經驗嘅媽媽或者老師,芭蕾舞係唔係一定要每年考試?定係可以隔年跳級考?唔該晒(emoji)(emoji)
   1    0    0    0

Mcmugs 發表於 18-11-27 09:10
想問下有經驗嘅媽媽或者老師,芭蕾舞係唔係一定要每年考試?定係可以隔年跳級考?唔該晒(emoji)(emoji)
...

RAD G1-G8冇規定要每級考,可以跳級考;Vocational exams, 除了兩個 foundation grades (IF & AF) 可以唔考之外,其他要順序逐級考

bbdou 發表於 18-11-27 12:49
RAD G1-G8冇規定要每級考,可以跳級考;Vocational exams, 除了兩個 foundation grades (IF & AF) 可以唔 ...

唔好意思RAD exam 同 Vocational exams 有乜野分別?囡囡一直考RAD 不過想多了解(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)

唔該曬(emoji)

Mcmugs 發表於 18-11-27 15:04
唔好意思RAD exam 同 Vocational exams 有乜野分別?囡囡一直考RAD 不過想多了解(emoji)(emoji)(emoji)(em ...

RAD分兩個 stream,一個係級試 (graded) G1-G8, 另一個係專業試 (vocational), 級試不需考足尖鞋,專業試要。

bbdou 發表於 18-11-27 15:09
RAD分兩個 stream,一個係級試 (graded) G1-G8, 另一個係專業試 (vocational), 級試不需考足尖鞋,專業試 ...

明白了!多謝解釋

bbdou 發表於 18-11-27 12:49
RAD G1-G8冇規定要每級考,可以跳級考;Vocational exams, 除了兩個 foundation grades (IF & AF) 可以唔 ...

王仁曼,一年一級無得跳級!
凡勞苦擔重擔的人,可以到我這裡來,我就使你們得安息。                                                     太 11:28

AAmother 發表於 18-11-29 13:46
王仁曼,一年一級無得跳級!

呢個係個別學校的規定,RAD冇規定不可跳級,我仔係跳過級考的。
‹ 上一主題|下一主題