用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 聖心VS高主教
go

聖心VS高主教

小女係聖幼生, 收到了高主教的OFFER, 高主教唔比大抽獎, 想入聖心津小/參加大抽獎, 但唔知道聖心會唔會收返佢, 唔知道應否TAKE 高主教OFFER而放棄大抽獎, 請教大家意見~謝謝!

回覆 bica0419 的帖子

聽講自行26號出結果,高主27落訂。不如睇埋先?

回覆 sawn 的帖子

我女自行無分....

bica0419 發表於 18-11-23 17:23
小女係聖幼生, 收到了高主教的OFFER, 高主教唔比大抽獎, 想入聖心津小/參加大抽獎, 但唔知道聖心會唔會收返 ...
聖幼家長到現在都唔知規舉?

聖心私小, 會offer俾大部份自行失敗既聖幼生

還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

回覆 hkpapa852 的帖子

真係架? 多謝你既資訊~咁我知點揀啦~~

hkpapa852 發表於 18-11-23 17:39
聖幼家長到現在都唔知規舉?

聖心私小, 會offer俾大部份自行失敗既聖幼生

聖私好似遲自行一曰出offer, hold吾hold倒RC,

1162694sd 發表於 18-11-23 22:43
聖私好似遲自行一曰出offer, hold吾hold倒RC,

之前是如果自行中津小,私小唔畀 offer. 樓主自行冇分,私小有機會收。往年有人 hold 住私小,照抽津小,六月抽中放私小。但如果樓主一心入津小,萬一抽唔中津小,唔知叩門時津小會唔會收……有同學一心入津小,完全冇報私小,是11網,抽唔到,但最終叩門入到。

1162694sd 發表於 18-11-23 22:43

我覺得正常黎講應該唔會比我hold

bica0419 發表於 18-11-23 17:49
回覆 hkpapa852 的帖子

真係架? 多謝你既資訊~咁我知點揀啦~~

Deleted