用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 高主教
樓主: Dorli
go

高主教   [複製鏈接]

Ka_BB 發表於 19-3-16 16:14
請問自行申請中學可否2間都吾選RC,在乙一才選,如果自行失敗,仍可直入嗎?(級10內)
...

高小級十內成績都非常好,自-二吾揀,乙-填RC 等同 所有 同 banding -齊抽,都有機會。通常自-二吾揀RC, 都-心走好少回頭。咁好成績自行都好大機會,比信心,上年高小六年级派彩各方面都好,今年吾會差得边,加油
妹妹豬 齊來做個好朋友)

kkyyho 發表於 19-3-16 16:23
回覆 zitaeric 的帖子

咁如果甲、乙都填可以?

直屬好大機會。如果成績边缘,有学校樂團,操行好,扣返亦有機會
妹妹豬 齊來做個好朋友)

http://s.nextmedia.com/magazine/r.php?a=2_658767_0&i=20190316
張衛健去左高主教分享,都幾勵志,起一日內知道有2個16歲小朋友離世既消息既同時,聽一聽,可能有另外一番體會。「柳暗花明又一村」

回覆 zitaeric 的帖子

請問通常會走去邊?前列小朋友?

zitaeric 發表於 19-3-16 16:26
高小級十內成績都非常好,自-二吾揀,乙-填RC 等同 所有 同 banding -齊抽,都有機會。通常自-二吾揀R ...

我想問如果高小自行1st snd 2nd 唔簡佢,但高記中應該屬中西區而高小屬灣仔區,高小到大抽獎時仍可簡高記中嗎?

GCG 發表於 19-3-17 23:40
我想問如果高小自行1st snd 2nd 唔簡佢,但高記中應該屬中西區而高小屬灣仔區,高小到大抽獎時仍可簡高記 ...
Of course!

直屬/聯繫學額: 71 for 高小
‹ 上一主題|下一主題