用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 福小waiting, 後段
樓主: biloveu
go

福小waiting, 後段

Munma 發表於 18-11-29 11:14
係呀,因為第二輪係for全新嘅申請人或者係第一輪嘅waiting被邀再見多次
了解, 謝謝

Munma 發表於 18-11-29 11:14
係呀,因為第二輪係for全新嘅申請人或者係第一輪嘅waiting被邀再見多次

想請問如果第一輪waiting, 幾時寫信好?我記得面試當日校長講過唔駛咁早,下年 但唔記得幾多月

fatbao 發表於 18-11-29 23:00
想請問如果第一輪waiting, 幾時寫信好?我記得面試當日校長講過唔駛咁早,下年 但唔記得幾多月
...

四月後

Munma 發表於 18-11-29 11:09
工友/職員收咋

請問你當時信封面有註明「求位信」字眼嗎?

kristytan 發表於 18-12-22 13:00
請問你當時信封面有註明「求位信」字眼嗎?

只註明申請編號

Munma 發表於 18-12-23 15:18
只註明申請編號

明白!多謝你回覆呀 (emoji)

Amaya0123 發表於 18-11-22 21:30
回覆 lukasleung 的帖子

其他群組提供:

其實首輪面試後, 只收到email話係候補名單,冇提前中後段,咁即係點?!

如下:
"有關2019-20年度之小一入學申請。由於申請人數眾多,貴子弟經面試後,現暫列於候補名單。

請留意有關面試注意事項:

1.  所有申請人均須完成首輪(1st interview)及次輪面試(2nd interview),方有機會獲得學位。

2.  本校亦會於第二階段(2019年2-3月)邀請部份候補生來校再度面見,屆時家長可以自行決定是否讓 貴子弟出席或保留第一階段面試的成績繼續輪候。

3.  學費於2019-20年度9月份開始可能有所調整,加幅約4%(每月學費約為$3,120),申請有待教育局審批,請家長留意本校稍後之公佈。"

回覆 mrsechui 的帖子

校長提過不能通過首輪面试,机會很微