用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
樓主: 快樂媽媽S
go

Del

According to your expectations, ALL government or subsidized schools will let you down.

dlee_ca 發表於 18-12-20 03:34
According to your expectations, ALL government or subsidized schools will let you down.

醒目開學勳章

快樂媽媽S 發表於 18-12-20 07:33
哈哈,呢個係我理想的畫面,你都講得對,我要控制下自己的期待先
絕對係, 課外活動間間都有, 大多外判, 有D唔外判要老師TRAIN的, 如朗誦, 就老師揀人, 間間都係差不多. 外面好多選擇

快樂媽媽S 發表於 18-11-19 16:53
請問91網沙田圍胡素貞,朱政賢,蕭漢森,從升中派位,學術深淺,老師愛心,校園環境比較,屬於差不多level, ...

前幾年朱小派位很好,近一二年蕭小追上了朱小,band1 派位你可以上網頁看下,沙胡一直都系麻麻地,我女舊年蕭小畢業,見有過45%派band1中學,老師校舍系比較舊派,不過吾小活動,管樂團/欖球比賽每次都攞獎,無精英班,小朋友比較小階級觀念,功課不算多,小小谷系有,不過都開心過渡六年,位置系比較偏
蕭小校長今年攞左個保良局xx獎,表揚佢一年來帶領學校攞多個獎和提升派位表現,你可以上網search下了解下間學校先