用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 藍田聖匠幼稚園vs鯉魚門循道衛理幼稚園vs觀塘循道幼稚園 ...
go

藍田聖匠幼稚園vs鯉魚門循道衛理幼稚園vs觀塘循道幼稚園 [複製鏈接]

我住九龍灣個邊 不過呢邊無乜幼稚園所以報左好多觀塘藍田區 依家暫時收到呢3間offer唔知點揀好 我想入上午班 鯉循就收左下午同埋無校巴 另外兩間就上午有校巴 但上網睇鯉循排名又好似好高 有無家長小朋友讀緊或者知道邊間比較好?

同埋到時小一派位跨區係咪會難好多 如果觀塘區幼稚園入返九龍灣個邊小學又會唔會難d?
   0    0    0    0

Pkiiiii 發表於 18-11-18 12:06
我住九龍灣個邊 不過呢邊無乜幼稚園所以報左好多觀塘藍田區 依家暫時收到呢3間offer唔知點揀好 我想入上午 ...

首先唔好太信網上幼稚園排名, 尤其係打算將來讀津小, 都係自行計分or大抽獎, 根本跟讀邊間幼稚園無關係!所以亦唔存在觀塘區幼稚園難入九龍灣小學(前提係你家住46網)!

所以揀間方便自己最好!

聖匠用家 ,只可以講一年比一好。你說另一家 今年開始有巴基藉人士一齊讀。兩間老師都有愛心 。千其 咪講 油x基x教中x . 辨得好差,上年有 2幾人 離校。

Topakkin 發表於 18-11-19 23:34
聖匠用家 ,只可以講一年比一好。你說另一家 今年開始有巴基藉人士一齊讀。兩間老師都有愛心 。千其 咪講  ...

聖匠功課多同課程深嗎?會唔會好谷?真係容易上到李兆強?

功課平時 2份 ,一板紙 ,兩三分鐘完成一樣,有D要家長跟下,有D自己做。星期五可能4份。k3 好好多,開始自已做,除寫字外,無咩點跟。
聽舊生 並讀兩兆家長講,中文跟到。我兒也確實認識好多字。
校長 應該同 兩兆 及九龍灣基樂 關係不錯,但她講明會按學生是否「適合」才會 扣門時候 幫手。
仲有問題可繼續問或pm .

但你家住九龍灣 就不太建議去 藍田讀了,你那區也有不錯的幼稚園。

Topakkin 發表於 18-11-22 10:18
但你家住九龍灣 就不太建議去 藍田讀了,你那區也有不錯的幼稚園。

我屋企附近個d仲未收到offer:(

音樂椅 未開始轉,轉到 下年8月呀😄

Topakkin 發表於 18-11-22 10:21
音樂椅 未開始轉,轉到 下年8月呀😄

聖匠要我下星期交左入學證先,係咪交左可以拎得返嫁 你當年係咪都係咁?

可以,可以收翻入學証。想當年我俾左幾間呢,我個人認為,聖匠對小朋友太遠了,不如慳返D錢。
‹ 上一主題|下一主題