用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 補習老師玩電話問題
樓主: tong831
go

補習老師玩電話問題

IloveJJ 發表於 19-1-5 23:31
我就叫我仔唔可以要靠聽到老師讀得準確先識默既,因為你都唔會知老師讀成點?我就叫佢要熟到估到老師講乜?a ...
係呀係呀,一陣你個仔叻到默書變作文你又要上黎呻.

little_yolky 發表於 19-1-5 22:23
多D鼓勵佢? 麥哥, 好高難度喎。

我一邊聽佢同阿女默英默, 真係心中有團火, 唔係熱情既火, 係幾把火呀。我 ...
我諗諗下,其實你個女係岩,因為就只有係個老豆幫佢默書呢一個時空,佢先可以將個老豆獨佔. 冇記錯你好似係有2個女,即男女比例是1:3,都係果D咩供求問題咁上下啦. 咁你C9讀中小學時,我估計係從未遇過一名靚女MISS教英文(實屬不幸),所以從來都冇激發過佢內在潛能,都唔關哂佢事. (咁連你都激發唔到佢,你都唔好講佢喇)

ar_mak 發表於 19-1-6 01:23
係呀係呀,一陣你個仔叻到默書變作文你又要上黎呻.

我哋默書唔計分架,好求其架!

我試過補習社的老師都玩電話!

ar_mak 發表於 18-12-28 20:47
你又幾抵玩喎,百四蚊一個鐘,可以一野打盡所有90後,人地仲要帶埋老豆老母返工比你哦.

PS:唔好講咩自己英文 ...
你唔好亂講嘢,我冇罵人哋父母!

就算識,唔代表教到,有D細路唔受教!

教到梗係自己教啦!嫌錢腥?

交萬8蚊租,又補習,又戴OK鏡,你知唔知我2公婆負擔好重!

little_yolky 發表於 19-1-4 12:53
但係麥哥, 樓主會考英文揸兜, 又似乎難咗D喎。我C6緊緊合格, 都教唔掂我阿女啦。 ...
佢講就容易,咁易重新學過,補習社執笠啦!

mrs.3845 發表於 18-12-29 14:02
更係冇權收電話啦,你係佢邊個?
比錢補習大晒咩
最多你只可以搵個唔玩電話嘅補習
好多小學規定上堂前交電話出嚟,老師連一分錢都冇比學生喎!

老師更加大晒啦!

老師有權,我冇權?

你可以話我冇權,唔可以罵我大晒,難聽過粗口!

JaneJaneT 發表於 19-1-6 17:05
我試過補習社的老師都玩電話!
補習社家長多,可以匿名投訴,上門真係冇得投訴,話佢,又唔好意思,
唯有唔要佢。

tong831 發表於 19-1-6 21:30

老師更加大晒啦!

樓主唔好意思,冇心話你,我意思係私補好難收電話,唯有唔用佢。 聽你之後嘅帖,你個補習哥哥態度都麻麻,真係搵個個好過

IloveJJ 發表於 19-1-5 23:31
我就叫我仔唔可以要靠聽到老師讀得準確先識默既,因為你都唔會知老師讀成點?我就叫佢要熟到估到老師講乜?a ...
唔知係咪阿大經過C6既特殊訓練, 所以英文都幾好, 可能係估得多。

ar_mak 發表於 19-1-6 01:20
咁斷估你C9既口音好過呀誠哥多多聲掛?咁誠哥咪又係照講英文,D人咪又係以聽得明佢UP嘜而自豪. 學誠哥既講法, ...
老實講, C6肯幫手執到呢句真係好真確。阿大基本係由佢一手帶大, 個個都話我前世緊係做咗好多好事。

ar_mak 發表於 19-1-6 01:48
我諗諗下,其實你個女係岩,因為就只有係個老豆幫佢默書呢一個時空,佢先可以將個老豆獨佔. 冇記錯你好似係有2 ...
咦? 係呀, 你點知C6見到靚女miss會專心D? 真嫁。佢話唔知中幾, 有個miss靚女, 所以佢得果一年上堂叫專心D, 其他時間只係遊魂。不過, 你唔好話我無激發到佢呀, 只係另一門學科啫, 我激發到佢辭咗份工走去進修呀。

買個干擾器,補習時影響佢既 DATA 接收訊號

tong831 發表於 19-1-6 21:21
你唔好亂講嘢,我冇罵人哋父母!

就算識,唔代表教到,有D細路唔受教!
"依家90後,好多好離譜,我90後同事,返工日日遲一個鐘,真係唔明佢哋父母點教仔?完全不尊重工作!"

引述完畢. 職場而言,真係好小可會關注埋人地父母.

tong831 發表於 19-1-6 21:30

老師更加大晒啦!
你大哂牙?你係討論霸權牙?

tong831 發表於 18-12-27 16:27
我只問下,哥哥玩電話玩得太離譜,又whatsapp又you tube睇片,已經炒左佢,炒得遲添!

我之前有個成日曬自己DSE 好高分嘅補習姐姐,每次上我家,第一時間差電,都唔緊要,但佢係喺個電話隔離篤電話(廳的另一端),叫呀仔自己做嘢,有事先叫佢呢!
再者,成日講英文粗口發自己老脾。(例如自己寫錯字或跌筆時)

呢啲就係90 後的工作態度!老細叫你番工,你就喺屋企义部notebook !
死得啦!

健健BB 發表於 19-1-8 08:52
我之前有個成日曬自己DSE 好高分嘅補習姐姐,每次上我家,第一時間差電,都唔緊要,但佢係喺個電話隔離篤 ...
是我的话我一定第一时间讲:"u r fired!"

tong831 發表於 18-12-27 16:27
我只問下,哥哥玩電話玩得太離譜,又whatsapp又you tube睇片,已經炒左佢,炒得遲添!

其實我覺得同教養有關,宜家呢代後生都係爸媽的寶貝,唔識禮貌唔識專重,唔識守時!

背後多得怪獸家長養育! 餵食問暖服侍周到。

你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊