用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 明慧(太子)interview後感
樓主: chloe_karina
go

明慧(太子)interview後感  

saiki18813 發表於 18-12-7 19:02

雜費大約幾多?

kayagracie 發表於 18-12-11 12:19
雜費大約幾多?

可打去學校問,我就計總數,e.g. MW 同LH 其實只差$200, 學費雜費校服總和計。
有d 學校雜費多但學費平,有d 相反,學校活動多,車費又變相多,須外補又係錢,所以自己衡量值吾值,按能力便可以。

kayagracie 發表於 18-12-11 12:19
雜費大約幾多?

PN 上學期好似4000
下學期就3600

受到警告
提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

醒目開學勳章 王國長老

版主通知

全面禁止開立/邀請/宣傳任何親子王國以外之通訊群組

鑑於近期不斷有用戶開立親子王國及教育王國以外之通訊群組,並在版面邀請其他國民加入,過往管理團隊只會在版面作出溫馨提示,但情況一直未有改善,更有不法份子通過站外群組進行宣傳活動及滋擾國民。為保障國民安全及個人資料免被外洩,由即日起,全面禁止開立/邀請/宣傳任何親子王國以外之通訊群組,一經發現,有關帖子將會移除或屏蔽,屢次或嚴重違規者,將可被警告或禁言。

再次提醒各位國民,在參與討論時,請勿隨便透露自己的個人或通訊資料,更應避免在版面公開自己的真實姓名、電郵地址或聯絡電話,以免受到不必要的滋擾。謝謝!
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

任何非 PM 形式查詢一律不回

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

Adotdot 發表於 18-12-11 12:58
可打去學校問,我就計總數,e.g. MW 同LH 其實只差$200, 學費雜費校服總和計。
有d 學校雜費多但學費平, ...
其實無得2間甘計, 如果有LH offer 就唔會考慮MW.
我相信要考慮MW就因為手上得2線私幼OFFER(S)
甘MW同YORK/ HARTS 果D比, 其實學費同雜費應該差不多,
小朋友讀過MW N, 老師同EE真係超有愛心,
同埋我地果屆好多考K1都有好offers, e.g GH, PC, MS, KV, SPK, LH, SC etc
MW N好多同學考K都有好多更好選擇
不要忘記, 小朋友考K只係讀左MW 2,3個月, 因為MW好重紀律, 好多學校都鐘意MW呢TYPE小朋友,
小朋友考K有甘好成績, 真係連我地家長用家都不得不讚.
P.S. MW重紀律並不代表傳統教學

我不是K用家, 我不作cm,
不過作為N用家, 我覺得係一個非常好既決定.

natalie1111 發表於 19-1-23 11:47
其實無得2間甘計, 如果有LH offer 就唔會考慮MW.
我相信要考慮MW就因為手上得2線私幼OFFER(S)
甘MW同YORK/  ...

只是舉例,因為回應媽媽說貴吾貴,其實每個人價值觀不一樣,衡量自己能力,決定最吾好後悔,好好去同小朋友經歴成長最重要!