用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 協恩中學體測有無人收到通知?
樓主: 小乖豬
go

協恩中學體測有無人收到通知?  

我諗可能協恩只找有個人或校隊/港隊獎項的考生體測,齌校隊而無個人/校隊獎項不在考慮之列

ljason 發表於 18-11-14 11:41
回覆 hongsamama 的帖子

籃球收到,田徑未收到,但女兒田徑成績比較突出(有區、全港ge獎),反而籃球無任 ...

籃球可能好多人也有sport test
以前女小學同學小五summer學過一個summer course也有得测試

回覆樓主:

有冇人揀藍球但未收到通知?

yinglamlam 發表於 18-11-14 12:08
有冇人揀藍球但未收到通知?

有呀!我報左籃球,但未收到通知,我驚我未加入學校電郵地址係address book,所以收唔到

irisling 發表於 18-11-14 12:14
有呀!我報左籃球,但未收到通知,我驚我未加入學校電郵地址係address book,所以收唔到
...

應該唔會,最多去咗spam, 但都會揾得返。good luck too

回覆 小乖豬 的帖子

不是港隊, 只是校隊

回覆樓主:

朋友問如果什麼sport也沒有參加是否一定不考慮?

young8888 發表於 18-11-14 13:35
朋友問如果什麼sport也沒有參加是否一定不考慮?
當然不是。成績最重要

bettyay    發表於 18-11-14 14:05

yinglamlam 發表於 18-11-14 12:17
應該唔會,最多去咗spam, 但都會揾得返。good luck too

可以我女唔係校隊,所以未被揀去做test

回覆 irisling 的帖子

是填form去參加sport,不是一定可以去做test?,學校還要再挑選?是否還有音樂trst舉辦?

young8888 發表於 18-11-14 14:46

是填form去參加sport,不是一定可以去做test?,學校還要再挑選?是否還有音樂trst舉辦 ...

有填sport test form,唔一定有得做㗎;音樂也有上網填相關資料,但亦唔一定有得做test

回覆 young8888 的帖子

理論上應該填左就比一個機會測試,既然小朋友有信心;可能都係要再等到聽日,按send email都要分批

我覺得奇怪,我個女籃球無什麼獎,但係有email通知;田徑系全港學界某單項第五,亦交左cert,但係而家都無測試email

ljason 發表於 18-11-14 14:59

我覺得奇怪,我個女籃球無什麼獎,但係有email通知;田徑系全港學界某單項第五,亦 ...

不如打去問,不用估估下!
全港學界是小五對嗎? 冇理由冇測試

ljason 發表於 18-11-14 14:50
回覆 young8888 的帖子

理論上應該填左就比一個機會測試,既然小朋友有信心;可能都係要再等到聽日,按sen ...

好,如果明天都收唔到就打電話去問下

irisling 發表於 18-11-14 15:50
好,如果明天都收唔到就打電話去問下
咁可能有千幾人打電話去問呀,唔知比唔比?

回覆樓主

咁有無人揀2項運動,2項都有得體測?

回覆樓主

田徑會有幾多人test?同知唔知道到時考核流程怎樣?

醒目開學勳章

joyee410 發表於 18-11-14 17:58
田徑會有幾多人test?同知唔知道到時考核流程怎樣?
田徑以往只挑選3X人做testing