用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 藍田聖匠幼稚園 VS 麗港城迦南 N班,大家會點揀? ...
go

藍田聖匠幼稚園 VS 麗港城迦南 N班,大家會點揀? [複製鏈接]

藍田聖匠幼稚園 VS 麗港城迦南 N班,大家會點揀?
家住聖匠幼稚園附近,但又喜歡迦南
   0    0    0    0

ononkaikai 發表於 18-11-12 14:06
識人之前讀迦南N, 覺得好商業化,所以K時都轉校!
我小朋友讀聖匠K, 覺得學校老師校長都有愛心!多活動!
不過都識讀N既升K會去隔離金麗!

如果都like聖匠K, 而小學目標都係觀塘區小學,咁佢既程度升上2兆都無問題既!

至於迦南, 我估多數畢業既都係去考直私?! 呢個我就唔清楚!

回覆 sinsinlo 的帖子

謝謝回覆,我諗住小學番沙田區讀,所以先會考慮迦南

ononkaikai 發表於 18-11-19 01:07
回覆 sinsinlo 的帖子

謝謝回覆,我諗住小學番沙田區讀,所以先會考慮迦南
如果番沙田區讀小學, 除非係直私校, 如果都係津校,其實同觀塘區津校分別不大, 而且津校係自行,大抽獎為主, 都係計分+運氣, 所以讀邊間幼稚園分別不大!

我都係聖匠用家 ,今年k3 了,發覺到學校有時候 內部也有分邊D學生谷得邊D無甘受谷 ,其實小朋友 去到 k2 中後期 ,相信家長也清楚自己的小朋友係讀那一類學校好 。不過如果n班 ,不如讀近屋企好過啦。間間甘上下,而聖匠老師也有愛心

回覆 Topakkin 的帖子

謝謝回覆,真係心大心細,唯有有Offer 再諗

我見學校網頁應該offier 出左,不用客氣,只是聖匠家長比較低調,而最近比另一學校家長激親,覺得應為學校平反及宣傳下啫 。
‹ 上一主題|下一主題