用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 國際學校 國際校朗思涉違規營運中學高小 今明停課 250學生或須遷 ...
樓主: 木子兔媽媽
go

國際校朗思涉違規營運中學高小 今明停課 250學生或須遷校   [複製鏈接]

木子兔媽媽 發表於 18-11-16 19:42
朗思國際學校涉未經註冊在長沙灣崇正中學校舍違規辦學,中學部由本周一(12日)停課五日後,立法會議員葉建 ...

八位教師便行到lB MYP同1BDP? 好利害。
The more bizzare a thing is, the less mysterious it proves to be.

shadeslayer 發表於 18-11-16 23:01
八位教師便行到lB MYP同1BDP? 好利害。

本身好似12位,有4位唔簽約,如果d學生真係肯過哂去崇正,應該之後會再請

猴子爸 發表於 18-11-16 14:21
都只不过是报名费jie, 又不是学费,输少当赢,有你着数啦,仲想取回?

何為輸小當贏?我相信校方一定會給我一個交待,我都在等待中,可能你地大陸平日做事係咁咩都當輸小當贏啦,我都極之喜歡這學校才報名。我希望佢地攪得掂

Michelle6128 發表於 18-11-19 17:51
何為輸小當贏?我相信校方一定會給我一個交待,我都在等待中,可能你地大陸平日做事係咁咩都當輸小當贏啦 ...
既然你极之喜欢Think, 倒不如继续等待下去,你那么有诚意,他们应该肯定会叫你interview, 如果收了你之后,你选择入读,就不会“输”啦,学校这回事,难得“情投意合”的。

回覆樓主

其實我好同情啲師生同家長,睇到網上啲人仇富(根本好多係中產唔係富)不斷評擊,見到係國際學校出事就幸災樂禍,咁嘅現象實在令人失望痛心
‹ 上一主題|下一主題