用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 備戰大學 CityU JS1091 & JS1093
go

CityU JS1091 & JS1093 [複製鏈接]

我見這兩科的2018 admission score中文及英文科拎2,點解唔係起碼要3,我係咪有所誤解呢?
   0    0    0    0

CityU JS1091 & JS1093  都是副學士課程, 不須3322要求, 只要2222便可.

CityUJS1091UGC-fundedBSTDivision of Building Science and Technology (options: ASc Building Services Engineering, ASc Construction Engineering and Management, ASc Surveying)
建築科技學部 [選項: 理學副學士(屋宇裝備工程學)、理學副學士(建造工程及管理學)、理學副學士(測量學)]

CityUJS1093UGC-fundedAScASASc Architectural Studies 理學副學士(建築學)

醒目開學勳章

sandy625 發表於 18-11-12 00:09
我見這兩科的2018 admission score中文及英文科拎2,點解唔係起碼要3,我係咪有所誤解呢? ...

因為這2科是副學士。
教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不偏離。

箴言二十二章六節

明白了,謝謝解答。

醒目開學勳章 王國長老

回覆樓主

大學嘅degree,什至自資degree,都係要符合3322(我唔敢講100%,但起碼我睇過東華、明愛、恆大果d自資都係)
除非係外國大學在香港辦嘅課程,或與香港嘅大學合辦,就可跳過呢個規定
https://www.sunderland.edu.hk/full_time_bachelor_degrees/?gclid=CjwKCAiA5qTfBRAoEiwAwQy-6c7rjVnmLFHN0IR2cI6SgVl6bg_avNu1FlztR2NzueT9GSZyjErl3RoC-8oQAvD_BwE#Entry-Requirement

https://www.scope.edu

不過建議家長先了解課程認受性,與學院排名再決定

回覆樓主

Js1071, js1072, ja1073 會收幾多分
‹ 上一主題|下一主題