用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 Kingswood Bath, Truro School, Caterham school
go

Kingswood Bath, Truro School, Caterham school [複製鏈接]

請問有冇人考以上學校Y12, 2019 entry? 或有冇同學現時讀緊可以分享吓?謝謝
現只收到Truro offer, caterham 等成績, kingswood等考試
   4    0    0    0

JN125 發表於 18-11-10 16:17
請問有冇人考以上學校Y12, 2019 entry? 或有冇同學現時讀緊可以分享吓?謝謝
現只收到Truro offer, caterha ...

Kingswood 有冇確實實考試日子

回覆 Vivis 的帖子

你交了registration form & fee 未?

JN125 發表於 18-11-21 18:29
回覆 Vivis 的帖子

你交了registration form & fee 未?

交了

回覆 JN125 的帖子

We’ve received the offer from Kingswood (Y8) ^.^ I also hope to meet other Kingswood ppl.

JN125 發表於 18-11-10 16:17
現只收到Truro offer, caterha ...

hi, 請問您 Caterham 比左offer 未?

kittykid 發表於 18-11-27 12:05

We’ve received the offer from Kingswood (Y8) ^.^ I also hope to meet other Kings ...

請問面試kingswood 嘅情況如何? 我小朋友只是初小,但都有興趣多了解呢間學校,因我比較喜歡佢位於bath, 樸素啲,又男女校。請問難考嗎?

回覆樓主

Just followed up with Agent and this time, they said the result will be released before term break ie next Friday.

真係唔知邊句真。

回覆 chuchuma 的帖子

呢排忙,現在才有時間睇。已收到kingswood Y12 offer.  希望大家都考到心儀學校。考試、等待過程真不易過

JN125 發表於 18-12-6 19:17

呢排忙,現在才有時間睇。已收到kingswood Y12 offer.  希望大家都考到心儀學校。考 ...

請問您收到Caterham 的offer 未?我個agent 又話今個星期五會出,都唔知真定假,希望收到offer 啦!

chuchuma 發表於 18-12-11 19:56
請問您收到Caterham 的offer 未?我個agent 又話今個星期五會出,都唔知真定假,希望收到offer 啦!
...

好多學校 返埋本星期放聖誕節假,希望你們盡快有消息,不用等到 1月頭啦!
其實係一家四口子

Caterham 只在waiting list 。agent話可能一二月才再有通知。我不等了。想請問大家,如帶cello或其他大樂器去英國,可否寄艙?抑或要多買一張機票?一

回覆 muimui2 的帖子

我都係比較喜歡BATH, , 所以最終選擇了KINGSWOOD既OFFER

入學試, 要視乎你考邊個YEAR, 我既仔仔考Y8,

There are the papers that needs to sit for Kingswood:
1) non verbal reasoning (1 hour)
2) 12+ Maths (calculator not allowed) 1 hr 10mins
3)  English Writing (30 mins)
4) English Grammar- multiple choice (30 mins)

Congrats

大家係同學仔

各位kingswood 同學仔你們好! 你們開始留意機票未?直航機系米Virgin atlantic最平?CX最貴但斑次多,BA又有什麼好?大家可否分享下心得?我初次安排,多多指教,thx

JN125 發表於 18-12-11 22:13

Caterham 只在waiting list 。agent話可能一二月才再有通知。我不等了。想請問大家 ...

通常大提琴呢啲fragile大樂器係會買多張機票比佢坐一個位,係唔會寄艙嘅。寄艙嘅話就等於唔要個大提琴,因為俾人咁丟法實渣都冇得剩。

回覆 kittykid 的帖子

我哋都鍾意Bath,因為比較安全。我哋鍾意Kingswood,因為成績唔錯,但又好照顧寄宿生,見過校長都好nice,佷有心栽培學生。
Kingswood 收囝囝2019年讀Y9,感恩!
Hi!各位Kingswood 家長。

JN125 發表於 18-12-11 22:13

Caterham 只在waiting list 。agent話可能一二月才再有通知。我不等了。想請問大家 ...

如果要帶大提琴,有用家話搭BA會好的,懂得處理,CX呢方面差的。

我都開始留意機票。
維珍依家做緊promote,非常抵。不過如果去程9月,回程12月(放聖誕假番香港)就未有得賣,因為依家個價錢只係做到11月回程。同埋維珍每日只得一班機。

CX可以買套票,有一年內用既,分2,3,4,5 sets機票咁買,可以隨時轉日子,當然越買得多sets就越平。

BA就要視乎小朋友幾多歲,之前坐BA係12歲或以上可以自己飛,但今年好似改左例,要(14歲/16歲以上,要再check)先可以自己飛,否則一定要有成人陪同。

P.S. 我可以加你為好友再詳談嗎? ^_^

回覆 Carolinekpng 的帖子

我未去過Kingswood睇學校,亦未見過佢地既老師、校長,只係聽Agent介紹,同埋睇網上既評語,主要係鍾意佢地90%英國本土學生 ^_^
我地Kingswood既同學仔,可以開一個group傾下,交換心得,加為好友,好嗎?
‹ 上一主題|下一主題