用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 SPCC interview
樓主: Cliokohonda
go

SPCC interview  

sissysze 發表於 18-11-24 00:30
今日中午12點左右,1400
~1400考生爭450個interview位, 咁係咪叫做冇DGS咁多人爭了? DGS好似話~2000人選了500人in, 而且剩女仔都2000喎!

chelsea_ying 發表於 18-11-24 01:02
上個貼話23號的10點未報到300,then 12點就1400???甘1今日d老師咪忙到爆

18/11 . 300
24/11 . 1400

我報OS 時係約300 ,唔肯定是否同GA 同隊。

chelsea_ying 發表於 18-11-23 19:46
請問係咪spcc晤收portfolio的?

我當年只入form加成績表咋, 都唔知可以交portfolio添

請教,其實如果12月有得見而無offer,係咪即係無乜機會啦?

pomanc 發表於 18-11-25 10:25
請教,其實如果12月有得見而無offer,係咪即係無乜機會啦?

咪自动彈落GA作復活战~申請程序寫得好清楚。

回覆 Yanamami 的帖子

彈入GA唔會再in ,點復活呢?唔知有冇前輩係復活戰中復活呢?

pomanc 發表於 18-11-25 11:05

彈入GA唔會再in ,點復活呢?唔知有冇前輩係復活戰中復活呢?

任何offer 也可袋住先,可等到七月

咁係有喇。可以去上一年SPCC主題搵。應該唔止一個,in OS, 第一批冇offer, 入DG,之後GA又有offer

Cliokohonda 發表於 18-11-25 12:40
等到8月尾先call 都試過。

好平常。

謝謝回覆!

Cliokohonda 發表於 18-11-25 12:40

唔係話直資的offer係4月份就需要confirm take定晤take咩?有乜計仔可以hold到7月?

ABC-DAD 發表於 18-11-25 12:55
等到8月尾先call 都試過。

係咪因為有人drop offer,所以8月尾call waiting?

chelsea_ying 發表於 18-11-25 23:18
唔係話直資的offer係4月份就需要confirm take定晤take咩?有乜計仔可以hold到7月?
...

take 住直資A 校offer 先,如SP 有offer 你去隨時可同A校say goodbye .

肯定有, 起碼我知嘅已經有一個

chelsea_ying 發表於 18-11-25 23:18
係咪因為有人drop offer,所以8月尾call waiting?
曾經係近年重係咪就唔肯定,有堅持等嘅,都未必無可能,咁當然係有其他offer take 左先啦,平常心,因為都係喺個w list 輪

Cliokohonda 發表於 18-11-25 23:31
take 住直資A 校offer 先,如SP 有offer 你去隨時可同A校say goodbye .

Take this step的risk就係無得大抽獎,要自行入?甘take左唔係連7月9號公佈結果時候都已經會forfeit左自行的機會了咩?

chelsea_ying 發表於 18-11-26 11:49
Take this step的risk就係無得大抽獎,要自行入?甘take左唔係連7月9號公佈結果時候都已經會forfeit左自行 ...

7月放榜到時可以試去in過自行的學校叩門,得就再有得揀,唔得咪讀番Co-ed囉

cornelius 發表於 18-11-26 13:17
7月放榜到時可以試去in過自行的學校叩門,得就再有得揀,唔得咪讀番Co-ed囉
...

Hahah...the assumption 系co-ed收左,not easy

cornelius 發表於 18-11-26 13:17
...

「唔得咪讀番Co-ed囉!」
呢句夠晒霸氣!

b3410    發表於 18-11-26 19:22