用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 UCAS Offer 2019 互通消息
樓主: kykyma2000
go

UCAS Offer 2019 互通消息   [複製鏈接]

回覆 武航 的帖子

大少現在UK U6th,前幾日都收到email 5-12 Cambridge interview NatSci

另資訊分享thestudentroom,Cambrige各college interview sent out
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1t152NNxuHJgpPl-cNeEaA9s7rhYEuT6O-M8kLDE2jhQ/edit#gid=1727458608

yiphalook 發表於 18-11-22 17:15
回覆 武航 的帖子

大少現在UK U6th,前幾日都收到email 5-12 Cambridge interview NatSci
這個很好。

Baoma 發表於 18-11-21 19:02
等待嘅過程係好煎熬嘅,我覺得我哋家長仲焦急過佢哋, 但係又要扮冇嘢 Anyway, good luck 呀!
...

去年今日我都同大家一樣,係一個好刺激艱難嘅過程,但亦好寶貴嘅經驗,各位家長同小朋友要繼續加油呀!

除了劍牛以外,都知道有收到面試 邀請 通知。

好好把握,加油。

yiphalook 發表於 18-11-22 17:15
回覆 武航 的帖子

恭喜(emoji)願你仔仔有好的表現,可以順利入劍橋

himsum117 發表於 18-11-22 20:38
恭喜(emoji)願你仔仔有好的表現,可以順利入劍橋
宜家發緊夢,14 Jan Cambridge派結果就夢醒

kykyma2000 發表於 18-11-8 10:18
今年申請UCAS 的仔仔女女有消息未? 啊仔暫時有 Durham U 回覆,但是我睇唔明;可能是 A* AA ( Econ/ Histo ...

我亞仔都仲未報 ,但聽佢講有同學早報的已收到 OFFER . 祝願樓主入到心儀大學
:sick: :sick: :sick:

大細路 發表於 18-11-23 12:53
我亞仔都仲未報  ,但聽佢講有同學早報的已收到 OFFER . 祝願樓主入到心儀大學
...

謝謝你! 你孩子準備好未啊?d電腦通常近deadline 就大塞車,早點報安心d

kykyma2000 發表於 18-11-23 18:59
謝謝你! 你孩子準備好未啊?d電腦通常近deadline 就大塞車,早點報安心d

我亞仔其實都係同你仔一樣讀 Eco , History, politics呢幾科,但個 PG比得唔好所以而家仲度緊。 請問你有冇係香港 補習 History同politics介紹?希望可以追返好小小,到時唔使咁徬徨。或者其他家長有可以pm我。Thanks !

ABC-DAD 發表於 18-11-22 18:46
除了劍牛以外,都知道有收到面試 邀請 通知。

好好把握,加油。

感恩和感謝各位,孩子終於有機會去Oxford interview! 大家努力啊!

面試都係一個重要嘅學習機會。
無論結果如何,會面嘅都係一流嘅學者,把握機會,盡量展示一下求知欲,希望手不空回。

-This is helpful 。

kykyma2000 發表於 18-11-24 23:46
感恩和感謝各位,孩子終於有機會去Oxford interview! 大家努力啊!

恭喜! 恭喜  
:sick: :sick: :sick:

ABC-DAD 發表於 18-11-25 00:11
面試都係一個重要嘅學習機會。
無論結果如何,會面嘅都係一流嘅學者,把握機會,盡量展示一下求知欲,希望 ...

開闊眼界、刺激思維 ,希望他們在面試後,思想上更向前邁進一大步

mingmingyinyin    發表於 18-11-25 14:18
ABC-DAD    發表於 18-11-25 11:18

kykyma2000 發表於 18-11-25 10:49
開闊眼界、刺激思維 ,希望他們在面試後,思想上更向前邁進一大步

恭喜各位!去 Oxbridge interview係好難得的經驗,我仔仔舊年in完都好興奮咁分享見過嘅人同事。
緊張係一定,但要保持頭腦清醒,拆解問題,就算計數都要一路計一路解釋你做緊咩,點解咁做。 in 完通常都會覺得「抄」咗,但其實最後嘅結果好多時同小朋友自己「覺得」係冇correlation. Good luck to all the kids!

大細路 發表於 18-11-23 12:53
我亞仔都仲未報  ,但聽佢講有同學早報的已收到 OFFER . 祝願樓主入到心儀大學
...

如果D嘢準備得七七八八就早D報好D,早D收到offer,個心會定D。

kykyma2000 發表於 18-11-24 23:46

恭喜我個仔收唔到email, 所以有小小失望!不過,前面還有好多機會,希望阿仔繼續努力向著自己的夢想出發!

‹ 上一主題|下一主題