用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 德望Result
樓主: ninisweet
go

德望Result  

美美羊 發表於 19-6-3 00:04
各位用家,都說GH很辛苦,事實是嗎?

又唔覺得辛苦,要看本身小朋友英文底子,GS+Math+music都是英文教,英文底子好不覺得辛苦,每年兩考兩測,中、英文默書只是幾週一次,所有測驗和默書內容都起碼有兩週至三週前準備,但有些是上課時評估包括中、英文聆聽、小部分內容,相比朋友的一线津校和一些私校,測驗量和默書量已经不是很辛苦!

回覆 怀妈妈新手 的帖子

高小辛苦嗎?每當想起她要每早風雨不改地六點幾上校車,我就好唔忍心俾佢去讀,好糾結,好怕幫佢揀錯。

美美羊 發表於 19-6-3 08:23
回覆 怀妈妈新手 的帖子

高小辛苦嗎?每當想起她要每早風雨不改地六點幾上校車,我就好唔忍心俾佢去讀,好 ...

我們6:45 上校車,亞女已经習慣早睡早起,所以又唔覺得辛苦,亞女都好鍾意返學,到了高小,如果希望入到德中或其他好的band one A 中學,邊個學生唔辛苦!

i_lucia 發表於 19-5-30 22:26
很多,自由參加,校隊要參加選拔

thanks for the info

美美羊 發表於 19-6-3 00:04
各位用家,都說GH很辛苦,事實是嗎?
以考測及功課的質&量計, 我都睇唔到有幾辛苦. 其他人唔知, 我見亞女就肯定唔辛苦. 反而正如妳所講, GH早上堂, 正常一般囡囡都要6點幾起身. 妳想小朋友訓晏啲嘅, 咁就真係一個問題. 不過除非你住小學附近, 否則我見好多小朋友其實都7點前出門口. 只要習慣咗, 早啲訓, 其實6點幾起身對小朋友嚟講都唔係咩大問題. 有問題嘅, 好多時反而係大人

請問最近有無人收到call waiting 呀?