用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 王錦輝中小學(直資),評價如何?
樓主: joyce_baby
go

王錦輝中小學(直資),評價如何?  

mcl203 發表於 19-1-27 12:22
低基數去高基數,不停進步係可以理解。若干年後,真正情況就會凖確D~~~
...

睇多幾年就有定案。

回覆 haihaimom 的帖子

BAND 1 也好BAND 2 也好
每年均有幾仟人入表爭住入
就知佢o既受歡迎程度直迫神校

SummerTong0821 發表於 19-1-28 21:11

其實而家間間直資嘅收表數量都直逼神校喎

SummerTong0821 發表於 19-1-28 21:11

除非好top既直資,有很多同學仔都系考王尼類直資試水溫,可能幾間直資來來去去都系個班人,我睇幾千就無,一千幾百應該有

e2m 發表於 19-1-28 21:51
其實而家間間直資嘅收表數量都直逼神校喎

神校申請人一定少過佢,因為太多人怕高攀神校不敢報
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

李大人 發表於 19-1-27 13:16
我有朋友小朋友,去考聖x羅書院,考果日門囗嘅車,有幾部林寶堅尼,呢種家境差異並不會在學費睇到 ...
係呀, 我有次經過間B2定B3津中, 見到個學生上左架 Rolls Royce, 的碓呢種家境差異並不會在學費睇到...

不過, 相信只係special case only. 沒有比較价值...