用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 教育講場 「贏在起跑線的迷思」家長講座接受報名 ...
go

「贏在起跑線的迷思」家長講座接受報名 [複製鏈接]

家長在幼兒成長階段擔當重要的角色,而且是兒童的榜樣。加強家長對兒童發展的了解,有助他們根據子女在成長階段的發展步伐,抱有適切的期望,並給予照顧和支援。就此,教育局已委託香港教育大學於2018/19學年舉辦五場家長講座。首場講座已於本月20日舉行,第二場講座以「贏在起跑線的迷思」為題,屆時講者教育心理學家陳靜琼博士會與出席家長分析,一起打破贏在起跑線的迷思,以及讓家長認識如何幫助幼兒掌握基本能力,歡迎報名參加。

講座詳情:

講座編號日期時間地點
1819 23/11/2018 (星期五)
下午7:00至9:00
灣仔石水渠街85號聖雅各福群會4樓明華堂

歡迎瀏覽教育局家長講座網頁<http://www.edb.gov.hk/parentstalks>,下載申請表格,然後經電郵或傳真報名。座位有限,先到先得!

0    0    0    0

赢在起跑線咪就係靠父幹母幹,重未明!重要聽講坐!重討論咩N無入直私小....緊係有,有幾多個....?要醒喇.咁點?努力讀好的書...比人加倍.......咁第日咪變父幹母幹囉.唔需要小朋友咩"赢在起跑線",咩讀直私,只要開開心心生活,唔介意做咩工作,揾两餐就得,咁更加唔使理.
‹ 上一主題|下一主題