用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 梁玉潔舞蹈學院非常差
go

[舞蹈] 梁玉潔舞蹈學院非常差

一班18至20個學生,幾個新同學或試堂,唔同年紀及唔同色的衫都放在同一班。門口都只是剛關到就算!老師拉筋拉足45分鐘,其餘15分鐘點下名,蓋下手冊,禁機播下歌仔己經預備放學。
因為一班接一班,上班未走,呢班入定去等家長以為小朋友己經上堂,即係頭尾蝕15分鐘。
放學時間家長一堆己在大堂等,但小朋友因為遲上堂可能所有野都野就遲出來,因為放學一個一個派貼紙(也需要時間的)。
校長的工人姐姐要打掃5間分校,老公幫手清潔,呢個女人真利害。
所有野都要商業,所謂去TVB跳舞及彩排衣服等花多2千幾,到TVB其實半秒也看不到是梁玉潔學生,家長靠記得佢地當日套演出服己認學校的,之後係一大班小朋友表演左1,2秒係D公仔後面,所以都唔好話見到自己仔女喇。
請的攝影師差得很,是校長的朋友是但拿住單反相機影下錄下。咁又慳一筆。
下下迫人一星期上2,3堂,考試,演出又話要全新鞋,一對鞋著唔到2, 3次又再買喎, 一對要2XX元。如果佢考試咁計package仲慘,沒得分開買,你唔要鞋自己問題喇,錢就一樣收架喇。
每次演出及考試等化粧費又係攪笑,一定要比錢,二百幾至五百不等。以為係乜人化粧,原來就係校長自己及老師或門口的職員幫你化個鬼臉出來( 職員係唔駛錢再請嘛 )。一大堆人趕時間咁是但書鬼臉算吧, NEXT !
出門口前食野,所謂的野食就是叫外賣飯盒叫門口職員一個飯盒分3 -4 碟飯仔比小朋友,只外賣30個飯盒一定有找。多謝位位收一百幾十走唔甩!
之前睇到佢請的職員全是兼職,我去親都唔同職員,又可來專業,而佢登出來職員的人工$45 - 50/小時。

小朋友根本就學唔到,喊的學完唔想再學的就去幾次都見到喇。呢間野太多負面野喇,又開左一間係德福,又有更多的學生受害了

回覆樓主

呢間學校係非常非常差!
現在見到仲有好多受害者,好登佢地可憐!

回覆 sar1216 的帖子

咁差,我覺得咁應該去消費者委員會投訴佢囉!

早走早著

sar1216 發表於 18-10-25 14:40
一班18至20個學生,幾個新同學或試堂,唔同年紀及唔同色的衫都放在同一班。門口都只是剛關到就算!老師拉筋 ...

我差d已報,好在見到你嗰post, 現在報咗YMCA 平平哋玩吓!

回覆樓主:

聽你描述又真係好差
咁走咗未

crystal媽咪 發表於 19-4-8 22:44
聽你描述又真係好差
咁走咗未

走左

sar1216 發表於 19-4-10 10:36
走左

請問仲有冇比小朋友讀其他芭蕾舞學校呢?

gloriakaka 發表於 19-4-11 10:42
請問仲有冇比小朋友讀其他芭蕾舞學校呢?

暫時都沒,但有心水。
因為都問過一d教跳舞的老師,佢地話其實可以唔駛咁細個學的。5歲後先學都未遲。所以諗諗下跳舞用處不大,用d錢學下其他仲好  

回覆樓主:

我囡囡係呢度學咗6年,我又唔覺得有咁差?
表演,比賽冇人逼你去,費用只係練舞費用,旅遊巴。

katietsui0322 發表於 19-5-13 21:32
我囡囡係呢度學咗6年,我又唔覺得有咁差?
表演,比賽冇人逼你去,費用只係練舞費用,旅遊巴。
...

我個女都學左4年,又唔係咁差,不過最唔like 考試前一星期要上兩日,又要mock exam, 考試果日又要比$上多一堂,有d搵笨。所以,可能下年都可能轉。
而外出表演,係自願性質,阿女都冇參加。

回覆 fa_chan 的帖子

我女而家學緊嗰度都係考試前要加堂, 好在佢地安排接住恆常課之後上加堂, 唔洗走多轉。