用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 國際學校 請問有沒有Mount Kelly家長?
go

請問有沒有Mount Kelly家長?

有Mount Kelly家長請pm我。
我每朝7:30am送小朋友返學都見到MK架校巴開住引擎泊在路邊唔知等乜,日日如是。巴士司機睇報紙,學生無無聊聊有d瞓覺有d呆坐,每日停泊至少10分鐘等到我送完小朋友上校車都未走。我唔知等多幾耐。點解唔改遲少少上車?一大清早起身上到校車白等,d家長就以為送左小朋友返學!
我唸住寫俾間學校點知彈返轉頭當我spam。

回覆樓主

佢地自己冇操場,成班同學老師要下過去覺士道公園玩

964000 發表於 18-10-27 15:49
佢地自己冇操場,成班同學老師要下過去覺士道公園玩

ICA, also goes to park but I think it is acceptable for myself . we used to go Kowloon cricket club back in my years. we had been well informed in advance .

ramuza 發表於 18-10-27 22:29
ICA, also goes to park but I think it is acceptable for myself . we used to go Kowloon cricket club ...

964000 發表於 18-10-27 23:46
但ICA才11萬一年,mount Kelly 一年學費加capital levy收緊20萬一年,仲貴過GSIS , FIS等,卻連操場都冇個 ...

咁梗係啦如果你接受唔到就梗係唔好去呢間
最緊要自己ok
我個女喺嗰度做咗 我就對佢讚不絕口

回覆樓主

其實校舍喺邊?我見到幼稚園喺佐敦周圍環境就好差

回覆樓主:

今時今日主流以外一位難求,黄竹坑工廠區一樣吸引到學生,讀住再轉也是方法

抺茶雪糕 發表於 18-10-28 10:49

在Austin Road 好兆年中心商廈某幾層

will they have a new campus in the near future?  

ramuza 發表於 18-10-28 09:48
最緊要自己ok

間學校有咩令你咁滿意?

抺茶雪糕 發表於 18-10-28 10:49

幼稚園環境係超差

ramuza 發表於 18-10-28 09:48
最緊要自己ok

咁你可以代轉告你學校架校巴嘅清況嗎?我有影左車牌的。佢朝朝都咁等時間唔係咁好。好奇怪d學生又唔出聲又唔投訴俾家長日日咁坐十幾廾分鐘

s7824 發表於 18-10-28 23:29
間學校有咩令你咁滿意?

話說我個小朋友嗰陣時係確診ADHD, esf rejected, 佢哋呢一間學校SEN support 好好, 講返我個女, 拒絕對唔係上堂會騷擾其他人嗰啲同學又唔會打同學嗰啲只不過係有時上堂自己會去左daydream

咁學校於是就畀咗個TA多d留意阿女,老師也把她調去坐前排
最amazing係阿女係全统school由無信心, 唔鍾意返學到到而家,360度轉
我絕對感激我嗰度嘅老師同埋ta嘅耐心
由一個英文普通津到現在見到阿女可以叫做native
自從由local 學校轉去國際學校嘅轉變大 到你簡直唔信以前我都以為係阿女心散, 從來都冇諗過可能係傳統學校嘅課堂太悶, 阿女未至於成績好標榜嗰啲但係佢自己會主動喺internet上面搵答案自己

ramuza 發表於 18-10-30 07:55
話說我個小朋友嗰陣時係確診ADHD, esf rejected, 佢哋呢一間學校SEN support 好好, 講返我個女, 拒絕對 ...

我冇辦法去將mount kelly同其他學校比畢竟我都係只係讀咗呢幾間

話說我個小朋友嗰陣時係確診ADHD, esf rejected, 佢哋呢一間學校SEN support 好好, 講返我個女, 拒絕對 ...

咁呢方面真係好好喎,但我知佢地都收好貴,一分錢 一分貨

s7824 發表於 18-11-1 23:15
咁呢方面真係好好喎,但我知佢地都收好貴,一分錢 一分貨

yes 一分錢一分貨

而家仍然係Mount Kelly 讀?

ramuza 發表於 18-11-2 08:21
yes 一分錢一分貨

要俾幾多Levy/ debenture呀?網頁好似冇寫

swarovski2011 發表於 18-11-5 12:49
要俾幾多Levy/ debenture呀?網頁好似冇寫

you better contact school coz I don't know

MM2H 發表於 18-11-5 12:09
而家仍然係Mount Kelly 讀?

no, now we are in esf