用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 直至今日中午, GH 籌號750
樓主: Cliokohonda
go

直至今日中午, GH 籌號750  

matg000 發表於 18-10-24 10:38
我估不是 gucci... 而是 gregxxx.

不過, 現在很多中學生也是喜用這品牌, 貪佢耐用及防水。我表妹由中二 ...

我都估唔係,若係又似乎太成熟了,大部分學生仲末識享受呢D品牌~~~

回覆 matg000 的帖子

Gregory backpack is so common among HK youth. It's not strange to see those students bring it.The other BK parent is more sensitive to guess the correct answer as the above.

That's so why I was so strange to spot the girls to bring Prada as school bags.

回覆 mcl203 的帖子

You're so smart to guess the correct answer.

mcl203 發表於 18-10-24 10:21
孭prada和gucci當書包返學? 咁堅又咁成熟~~~

可能係啲阿媽用到唔用比女用  

kitmay 發表於 18-10-24 09:34
選校除了留意學教發展和成效, 還要考慮不同因素。就個人而言, 對GH 觀感不太好, 先有朋友分享個女在校內與 ...

聖道迦南學生品行完勝德望    

聖道校長知道會好欣慰。

回覆 kitmay 的帖子

用昂貴的手袋, 但坐最便宜的交通工具?? 日日放學時段也見到? 真的嗎?

mcl203 發表於 18-10-24 10:21
孭prada和gucci當書包返學? 咁堅又咁成熟~~~
有咩出奇, MCS都有, 我講緊N 咁多年前, 咁梗有同學家中有D 能力, 呢D又唔會理得咁多.

Felix223 發表於 18-10-24 12:02
有咩出奇, MCS都有, 我講緊N 咁多年前, 咁梗有同學家中有D 能力, 呢D又唔會理得咁多.
...
如果大把學生 都係咁,就會有些擔心。一個半個,的確唔駛理。

b3410 發表於 18-10-24 12:44
如果大把學生 都係咁,就會有些擔心。一個半個,的確唔駛理。

梗係不是大把學生,所以唔好把個別一個半個學生問題放大到全間學校個個都是,呢d係佢父母問題。
不喜歡/不滿GH的收生準則什麼也好,不要連而家在讀所有GH學生的品行都說到好有問題。

回覆樓主

比起用咩書包返學,我諗比下課程更實際

Felix223 發表於 18-10-24 13:00
梗係不是大把學生,所以唔好把個別一個半個學生問題放大到全間學校個個都是,呢d係佢父母問題。
不喜歡/不 ...

只能說GHS近年可能升中學部處理及安排,公關災難延至今天,小小事便無限放大,但近二年DSE優秀成績及學界運動卓越佳績,便被淡化不少。。。

zitaeric 發表於 18-10-24 08:47
同上年協恩情况有点似,全段日子第3份2去交表,又係靜靜,幾佰人到,-到最尾幾日係疯狂上升
...
其實點解係都要最後一刻至交表? 實在唔明白, 有咩甩漏咪好麻煩囉。

little_yolky 發表於 18-10-24 13:44
其實點解係都要最後一刻至交表? 實在唔明白, 有咩甩漏咪好麻煩囉。
太忙,行事曆只記得mark deadline

little_yolky    發表於 18-10-24 16:36

little_yolky 發表於 18-10-24 13:44
~可能仲心大心細諗緊報唔報好;~睇錯日子,一睇已經係最後一日,要裙甩褲甩咁跑去報。(我都試過,好彩都趕到)

熱媽 發表於 18-10-24 13:52
~可能仲心大心細諗緊報唔報好;~睇錯日子,一睇已經係最後一日,要裙甩褲甩咁跑去報。(我都試過,好彩都趕 ...

我都試過,長話短說

大女小一大抽獎申請,自己一路冇睇日子交,以為過年後,Last Day個日朋友路過心血來潮上我屋企,又多口問我交左未(佢自行已收),我仲話未有耐,仲去搵張表出黎證明,點之一望仲有15分鐘過deadline,好彩個年個center係我屋企跑去10分鐘左右,仲要當時落雨,朋友幫我睇住D細路,傻婆咁跑去,當時張表仲一片空白,去到先填。

kkhon    發表於 18-10-24 15:59

kirstyau 發表於 18-10-24 14:19

我都試過,長話短說
哇,你都好勇喔~~

小喵喵 發表於 18-10-24 14:32
哇,你都好勇喔~~

真係唔知點解一路冇望截至日期。當時仲叫個Friend唔好同佢老公講,因為佢老公同C6係老死。

好幾年後先講反出黎比C6知

我永遠係第-日去交表,一早去。了左件事無眼屎乾净盲。

mcl203 發表於 18-10-24 10:54
我都估唔係,若係又似乎太成熟了,大部分學生仲末識享受呢D品牌~~~
...
我老公有个FD有次真係問我用的品牌當中有冇啱佢女當書包孭返學

回覆樓主:

-早交證明係学校粉,遲交通常都係等埋D獎項、等埋朋友-齊、調較面試日子、後備、心大心細、即管in埋…
都有人講我又去,吾報輸...
妹妹豬 齊來做個好朋友)