用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 英國Woodhouse Grove School
go

英國Woodhouse Grove School

Agent 介紹這間學校俾我,仔仔成績中等,打算2019年9月去英國升year 10; 由於budget有限,這間學校的學費約9300英鎊一個term

你好, 我女亦打算申請這校 YEAR 10

ysoching 發表於 18-10-19 13:42
你好, 我女亦打算申請這校 YEAR 10

學校收了仔仔,未交$,今個星期二剛巧學校的副校在香港,立刻in 了及做written test; 星期三夜晚便收到offer letter. 唯獨只是ranking 低些;其他都好好。
Isaac仔2004年4月8號在法國醫院出左世啦~~~

delfin 發表於 18-10-19 13:50
學校收了仔仔,未交$,今個星期二剛巧學校的副校在香港,立刻in 了及做written test; 星期三夜晚便收到of ...
不如試下Ipswich school,學費平,成績幾好,雖然Boarding 細D,但Y11 開始單人房!
EIKO

delfin 發表於 18-10-17 15:46
Agent 介紹這間學校俾我,仔仔成績中等,打算2019年9月去英國升year 10; 由於budget有限,這間學校的學費約 ...

呢間自己搵Guardian及住host ? EAL駛唔駛再加呀?

cfs 發表於 18-10-19 16:10
呢間自己搵Guardian及住host ? EAL駛唔駛再加呀?

自己找guardian , 其他包哂

英子 發表於 18-10-19 15:31
不如試下Ipswich school,學費平,成績幾好,雖然Boarding 細D,但Y11 開始單人房!
...

成績好喎

delfin 發表於 18-10-19 21:37
自己找guardian , 其他包哂

都好,否則散散都多。監戶人預三萬一年,不過呢間學校幾長假期

cfs 發表於 18-10-19 21:39
都好,否則散散都多。監戶人預三萬一年,不過呢間學校幾長假期

你報了未?

delfin 發表於 18-10-19 21:39
你報了未?

明天才開始考試,一年幾日考四間,明天又會去AA個展覧八下,你會吾會去?

cfs 發表於 18-10-19 21:46
明天才開始考試,一年幾日考四間,明天又會去AA個展覧八下,你會吾會去?
...

明天不去了!打算考那四間?

delfin 發表於 18-10-19 21:51
明天不去了!打算考那四間?

未决定好