用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 請問一下22個月大bb interview.
go

請問一下22個月大bb interview. [複製鏈接]

我舊蕃薯下個月要interview.... 但咩都唔識。。。。點in 丫。。。。

想問下大家的小朋友22個月時識d咩
   0    0    0    0

fibe0313 發表於 18-10-16 16:40
我舊蕃薯下個月要interview.... 但咩都唔識。。。。點in 丫。。。。

想問下大家的小朋友22個月 ...
識d乜唔係重點,重點係佢肯唔肯t聽個陌生人(老師)話,叫佢做乜就做乜...

22個月應該識講句子, 分別顏色, 生果, 物品, 跟指令等等, interview 應冇問題的

我舊大番薯都26個月大。。聽指令睇心情。。。有講bb話
22個月大。。可能觀察佢玩。。同佢講野有冇反應(會否望人)
唔洗擔心咁多。。一定有書讀

如果唔係堅持名幼神幼,一定有書讀
我小朋友係11月B,舊年interview 8 間K1,第一round 全軍覆沒
之後收到3間call waiting,一間係區內有口碑津貼學校,一間係區內有名氣私校,
最好笑係有一間interview中途爆喊都有得call(呢間有好多分校)

btw,今年以超大b身份再戰

Darklady 發表於 18-11-1 14:20
如果唔係堅持名幼神幼,一定有書讀
我小朋友係11月B,舊年interview 8 間K1,第一round 全軍覆沒
...
小朋友係 11月B,can go interview K1 ?

wccfgoldcard 發表於 18-11-1 14:36
小朋友係 11月B,can go interview K1 ?

超大b的11月 / 細b的11月都可以,有d學校11月細b唔收表,
你想in,就一定要以超大b身份去in,例如根德園同培正,11月細b就明年請早
創價亦唔收12月細b表

有d名校12月細b表就照收不過成功率就問號

‹ 上一主題|下一主題