用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 請教最近2年入讀蘇浙幼稚園KCS的媽媽
go

請教最近2年入讀蘇浙幼稚園KCS的媽媽 [複製鏈接]

2017開始為非學卷幼稚園,請問有小朋友係2017/2018入讀的媽媽,要交學費後,是否仍然覺得值回票價?

例如,英文程度足夠嗎?定仲需要外補?

以往課程一般好淺,比學卷校還淺
請問非學卷後有調整加深到嗎?會擔心考小學或升小適應上會有困難嗎?

因爲蘇浙幼稚園成為私校後的討論唔多,希望大家知道的媽媽可多多分享,謝謝!
   0    0    0    0

蘇浙學術真係好淺?對比明慧K1,蘇浙冇功課,英文冇課本,net老師帶小朋友做遊戲,遊戲中學字母、單詞...感覺比較happy D,但見蘇浙生考其他直私都有不錯成績喎

116117 發表於 18-10-16 15:10
蘇浙學術真係好淺?對比明慧K1,蘇浙冇功課,英文冇課本,net老師帶小朋友做遊戲,遊戲中學字母、單詞...感 ...

聽落好開心,你小朋友都讀緊蘇浙但唔覺淺?

116117 發表於 18-10-16 15:10
蘇浙學術真係好淺?對比明慧K1,蘇浙冇功課,英文冇課本,net老師帶小朋友做遊戲,遊戲中學字母、單詞...感 ...

或者⋯小朋友課後努力進補?

maggie-tmK 發表於 18-10-16 15:40
或者⋯小朋友課後努力進補?
睇你對進補定義係咩啦!k2時讀過一個Cambridge course (但重來無考Cambridge試),算唔算?
‹ 上一主題|下一主題