用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼教雜談 有冇人上緊kidsmart的RWI ?? 由RWI by Oxford 轉左 RWI ...
go

有冇人上緊kidsmart的RWI ?? 由RWI by Oxford 轉左 RWI ruth miskin

上到就來教完紅色書先來話收生不足要轉時間,其實係咪冇人讀 RWI ..........究竟依家phonics班,讀咩先岩??
我女K2上jolly phonics唔得,轉左RWI 諗住全面D再加埋writing可以練下寫字。。。。
點知自從由RWI by Oxford 轉左 Ruth Miskin,就好似冇咩人讀。。。。
家下半天吊,點算

只係知佢改左唔係叫OXFORD RWI 咋...衣間學校本身COMMENT唔係咁好...

puiyee61 發表於 18-10-12 15:32
上到就來教完紅色書先來話收生不足要轉時間,其實係咪冇人讀 RWI ..........究竟依家phonics班,讀咩先岩? ...

我都有上緊,同你情況都有少少相似,之前有兩個小朋友一齊上,而家得返我女一個,其實都想知兩種RWi係有咩唔同

回覆 hoiyee67 的帖子

你都係Kidsmart ?

puiyee61 發表於 18-11-27 13:53

你都係Kidsmart ?

係啊

我係愉城果間呀, 家下焗住讀星期四果班, 我女返全日制, 要逄星期四返少半日去上..............問左又話其他班full 晒.................

puiyee61 發表於 18-11-27 13:59

我係愉城果間呀, 家下焗住讀星期四果班, 我女返全日制, 要逄星期四返少半日去上.... ...

我係荔枝角嗰間,啱轉紅色故事書,都擔心成效同認授性(同Oxford相比),但小朋友暫時上得ok,又1對1,所以就暫時讀住先囉

你咁好1對1?我被迫到掉去星期四, 佢話唔可以1對1呀

puiyee61 發表於 18-11-27 14:30

你咁好1對1?我被迫到掉去星期四, 佢話唔可以1對1呀

暫時咋,我估遲啲未必有

同我女一樣,佢上左3堂得番佢1個的1對1,迫我揀第二班。。。最慘荃灣冇間係教RWI.....

回覆 Abbylaulau 的帖子

first little step 係邊度?唔該晒你呀

回覆 Abbylaulau 的帖子

thanks!

ckyx2 發表於 18-12-21 19:48
唔係架 Oxford 係牛津架嘛~

係牛津,但kidsmart out 左出來唔係oxford Rwi

回覆樓主

我上緊個間都out 左oxford,現在又係唔知想點