用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 錯過了校際朗誦節, 有其他朗誦比賽嗎?
go

錯過了校際朗誦節, 有其他朗誦比賽嗎?

往年囡囡唔肯玩, 今年終於想玩, 但學校突然不代報名, 後來才知道.
見她一顆雄心, 又想比佢試下, 志在參與, 請問有什麼其他比賽可以玩嗎? 比較有系統的.謝謝分享.

happpy 發表於 18-10-10 11:00
往年囡囡唔肯玩, 今年終於想玩, 但學校突然不代報名, 後來才知道.
見她一顆雄心, 又想比佢試下, 志在參與,  ...

遲下有聖經朗誦節

還有GAPSK 全港普通話朗誦比賽
http://www.gapsk.org/speech/

回覆樓主

有無人有3年級女子散文-‘螞蟻為什麼不說話,的誦材?

回覆 nillnill 的帖子

TKS~

回覆 nillnill 的帖子

10月9日已截止報名了~

回覆樓主

借位問下,今年阿仔第一次參加,其實需要報訓練班練習嗎?都係志在參與,但又唔想輸得太難睇,因全無經驗

Phyllisyam 發表於 18-10-12 18:51
借位問下,今年阿仔第一次參加,其實需要報訓練班練習嗎?都係志在參與,但又唔想輸得太難睇,因全無經驗
...

如只是參與下攞個經驗,唔使花錢去訓練啦!一般背得晒成篇野,聲線夠,也不會輸得難睇的

WinnieCatCat 發表於 18-10-12 21:38
如只是參與下攞個經驗,唔使花錢去訓練啦!一般背得晒成篇野,聲線夠,也不會輸得難睇的
...

真的嗎?

Phyllisyam 發表於 18-10-12 18:51
...

我仔今年都係第一次參加。
我search過那些什麼訓練中心,有一間好似幾熱門,但三個centres的堂全full !
另有一間,千幾元只包四堂。
最後我們決定自己train呀仔,嘻嘻,可能咁,會train到個人風格,突圍而出。

天助自助者,  別再怨天尤人

Mrs.Luckycat 發表於 18-10-14 10:04
我仔今年都係第一次參加。
我search過那些什麼訓練中心,有一間好似幾熱門,但三個centres的堂全full !
另 ...

係呀,間間都full,同埋呢D training 係好貴架,因為1:1,最後我搵咗一間$230/30mins