用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 一間令人非常失望的英文教學中心 SuperkXXX ...
樓主: Agnes34
go

一間令人非常失望的英文教學中心 SuperkXXX

事實勝於雄辯,既然那個主任已說明自己權力可以決定學生去留,再聯絡校長何意義之有?那裡都有好的補習社吧

回覆樓主:

唔好怪我咁講,大家一直追問緊概問題,樓主都係一路遊花園。所以果位主任話同樓主溝通唔到係有一定原因。

回覆 積奇百事 的帖子

只怕其他人看到厭煩,本人之前已經和盤說出當日接放學的細節,至於別人何解用 同你溝通唔到 為由而叫你走,就只能用 莫須有 去解釋。
只是分享在一間補習社的無理遭遇,何須作故事或隱暪?

回覆樓主

呢間補習社除了要求學生上課守規矩,有禮貌外,都要求家長守規矩,例如接放學不可太早到企在走廊等,使用等候室要安靜,學生放學要盡快離開,留在等候室等家長都是短時間,不可當作托兒服務。我見樓主的留言,應該是使用等侯室不恰當而引起跟陳主任的不愉快爭執。

Agnes34 發表於 18-10-9 00:38
事實勝於雄辯,既然那個主任已說明自己權力可以決定學生去留,再聯絡校長何意義之有?那裡都有好的補習社吧 ...
若果是我,我會叫主任退囘十月的學費,然後再寫信或email 比校長

MrBeast 發表於 18-10-9 11:45
若果是我,我會叫主任退囘十月的學費,然後再寫信或email 比校長

比我我就唔會寫!用意何在?

迷你人 發表於 18-10-9 12:38
比我我就唔會寫!用意何在?
和係度出po 差不多,另外遇到不公在安全的情況下要出聲,以身作則為小朋友訂立價值觀

回覆 dearmm 的帖子

重申,我當日有勸籲個主任無謂爭執,並要求盡快離開中心,但個主任惡意留難我們,我認為無須為一個無理嘅人,而陪佢在補習社擾嚷,再而影響到我小朋友。

Agnes34 發表於 18-10-9 13:11
回覆 dearmm 的帖子

重申,我當日有勸籲個主任無謂爭執,並要求盡快離開中心,但個主任惡意留難我們,我認 ...
咁點解唔black and white出封email 比學校, 等學校有個書面回覆? 口講口賠無用. 叫佢地回返10個月學費.