用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 由S1傾到選科
樓主: 瑩希媽媽
go

由S1傾到選科  

醒目開學勳章 王國長老

各位唔好意思丫, 因為係傾到初中既生活, 唔再係升中選校問題, 所以搬左過黎丫.
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

任何非 PM 形式查詢一律不回

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

IloveJJ 發表於 18-10-5 14:41
lunch自己俾錢,咁你一開始俾幾多佢?一個月/一個星期要幾錢呢?

你睇返佢返學果頭食lunch幾錢,然後再多少少

IloveJJ 發表於 18-10-5 14:40
你哋嗰邊早餐午餐幾錢個?增值八達通唔計?咁佢用八達通食早餐午餐咪得囉?
...

早餐應該十元以內,午餐學校訂二十元,但她不訂飯,叫外賣大概三十幾元,佢有時坐車一個站她都想坐,話上斜坡攰死喔,放學後就行路,她未夠十二歲仲用緊兒童八達通,好似一程兩元几,開學個月先第一叫我增值,我就俾左五十元她增,我叫她下次自己增

IloveJJ 發表於 18-10-5 13:22
我想問下,中一你哋俾幾多零用仔女?包乜呢?

因為我住葵涌小朋友沙田返學, 逢星期二,六,日都要到火炭練田徑,每星期幫佢入$200八達通,佢係留校食飯,飯單錢我已經比晒,但我每星期都會比$300佢

我2個女暫時好HEA下..成日掛住CHEERING

5tgb    發表於 19-3-2 06:44

回覆 IloveJJ 的帖子

其實佢係自己比, 多過我比佢喎, 因為我有幫佢投資, 有利息, 我比番現金佢, 咁佢會用果D黍用, 用晒又未再有利息收時, 我至每次比$100佢用, 開學到依家我都係比左3次佢咋

回覆 idakeung 的帖子

你又好啦, 我個女已經忙到甩轆了

妹妹頭 發表於 18-10-5 15:29

hea到爆, 但15/10就FORM TEST喇! 好似未READY教書咁!

5tgb    發表於 19-3-2 06:45

回覆 IloveJJ 的帖子

本金依家野, 你可以話多, 又可以話少既

妹妹頭 發表於 18-10-5 15:29

我果個都係,又放得晏,有時成6點幾,天都黑曬

idakeung 發表於 18-10-5 15:39
hea到爆, 但15/10就FORM TEST喇! 好似未READY教書咁!

乜咁鬼似我個女

回覆樓主:

今次我終於跟到你地既 post  

bb鼠 發表於 18-10-5 16:03
乜咁鬼似我個女
最怕佢地以為未教, 其實老師已經教完炸!

IloveJJ 發表於 18-10-5 13:22
我想問下,中一你哋俾幾多零用仔女?包乜呢?
初中包車費,帶飯, 我無比零用錢

idakeung 發表於 18-10-5 16:16
最怕佢地以為未教, 其實老師已經教完炸!

有教1-2課囉⋯⋯但真係好hea功課一日一樣,有時無添

TwinWong 發表於 18-10-5 16:41
初中包車費,帶飯, 我無比零用錢
$60/日, 包午飯&零用. 車錢我再比.