用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 翠茵小宇宙幼稚園 請問interview N 班,有無人知大約in咩架? ...
go

請問interview N 班,有無人知大約in咩架? [複製鏈接]

如題
   1    0    0    0

blue918 發表於 18-10-4 08:06
如題

樓主係咪今日interview?
我剛面試完, 分享吓
準時到達, 先脫鞋入班房, 房坐滿人, 等miss介紹學校日常, 講左10 分鐘左右,分2 組入兩個班房, 唱歌跳舞。
part1 : 外藉老師 帶領下唱歌跳舞最後玩下碌波,我囝比較呆,其實大部份小朋友都係反應不大, 所以無喊當已經ok  

lotti 發表於 18-10-12 14:49
樓主係咪今日interview?
我剛面試完, 分享吓
準時到達, 先脫鞋入班房, 房坐滿人, 等miss介紹學校日常 ...

Part 2: 單獨見老師, 老師會先同小朋友傾計, 問邊個係爸爸 邊個係媽媽 邊個帶你黎架 (我囝未識講野)  所以當然無回答過啦,但有望老師同偷笑,氹得老師好開心。之後老師拎玩具車同飛機比阿囝玩, 一開始阿囝唔敢掂,之後老師同佢講佢可以玩, 佢就開始推車,玩左陣換圖書比佢揭,再換推珠珠, 最後拎左積木比阿囝入,佢平時屋企都做唔到, 我心諗衰緊啦。 點知佢一下就入左三角形,阿媽最開心。 玩完老師叫爸爸陪囝玩住先, 輪到問媽媽問題,都係問邊個湊呀點解選佢地學校 點知道佢地學校?
咁就完喇! 最後有揮手拜拜,佢既表現係我心目中已經滿分    樓主等你報告
‹ 上一主題|下一主題