用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 葵青區Band2尾Band3頭中學~
樓主: kboling
go

葵青區Band2尾Band3頭中學~

kboling 發表於 18-10-12 11:26
我都見佢17年都有,但問佢就話無

其實有開放日...学校只是低調處理...得閒留意校網

kboling    發表於 18-10-16 11:59

kkwy719 發表於 18-10-14 03:10

其實上左中学跟除了英文中学有分别跟本Band2/3的中学也是一样, 不用太擔心。有些主科書本同band1中学比較也是用同一出版社只係中文書和英文書的分別。只可講Band1英文中学讀書氣氛最好, 至於Band2中学或Band3中学讀書氣氛有些同样好好有些稍遜。现今所有中学都好, 不論band1至Band3都有校風好與不好, 只要小朋友喜歡個間中学一定讀得好和開心。

kboling 發表於 18-10-12 11:05
睇完你咁講都有信心好多...我打去問過燕京幾時係開放日,學校回覆係無攪開放日,我好想去睇下 ...

10-12月好多中學會開座談會, 自己留意返心意嘅學校網站

kboling    發表於 18-10-16 11:59
我有一個陳B仔一個陳B女仲有一個陳大B!

MariaTsui 發表於 18-10-13 16:56
知道你囡囡有進步,真的替你高興。

最緊要佢讀得開心

https://www.yenching.edu.hk/webs ... mp;article_id=43144

有喇有喇

kboling 發表於 18-10-31 15:48
https://www.yenching.edu.hk/website/article/article_detail?channel_id=2984&article_id=43144