用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 和富慈善基金李宗德小學 2018年李宗德小學2nd in 的同學仔
go

2018年李宗德小學2nd in 的同學仔  

想請問一下你地果日in 幾點?唔知有無人in 下午呢?想估計一下面試人數(emoji)(emoji)

回覆樓主:

之前有JM話2nd in有800人。

scgift 發表於 18-9-26 09:00
之前有JM話2nd in有800人。

我問過好多人,無識到人下午時間in
如果下午無安排面試,應該沒有800人咁多
巧晴豬豬甜蜜屋
歡迎參觀巧晴豬豬甜蜜屋,屋內有日記本、相簿、影片,記錄了晴晴的成長點滴。
[img align=right]http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10716;53/st/20050714/n/Wisol+Wong/dt/12/k/d64e/age.png[/img]

frankiewife 發表於 18-9-26 09:05
我問過好多人,無識到人下午時間in
如果下午無安排面試,應該沒有800人咁多
...

如果只得上午的話,係咪大概400人?

scgift 發表於 18-9-26 09:10
如果只得上午的話,係咪大概400人?

對,如果只in am, 第一批是8:30,好似我問到最遲的是12:30
有五個課室10組,每組有8個小朋友
即剛好400人
所以就係想問有沒有人in pm
巧晴豬豬甜蜜屋
歡迎參觀巧晴豬豬甜蜜屋,屋內有日記本、相簿、影片,記錄了晴晴的成長點滴。
[img align=right]http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10716;53/st/20050714/n/Wisol+Wong/dt/12/k/d64e/age.png[/img]

frankiewife 發表於 18-9-26 09:14
對,如果只in am, 第一批是8:30,好似我問到最遲的是12:30
有五個課室10組,每組有8個小朋友
即剛好400人

我囡嗰組有9個,當時聽老師講隔離有一組係10個。

回覆樓主:

400人都正路啲,圓玄都只係41x個入到2nd in。

scgift 發表於 18-9-26 09:55
400人都正路啲,圓玄都只係41x個入到2nd in。

希望係啦
800人太難成功啦(emoji)
巧晴豬豬甜蜜屋

回覆樓主

唔知道家長填問卷哩part佔幾多比重??

HappyMeow 發表於 18-9-30 12:25
唔知道家長填問卷哩part佔幾多比重??

我認為小組in 小朋友只是考拼圖,看圖書,畫畫和跳舞啲基本嘢很難分出高下,因此家長問卷佔分應幾重下
巧晴豬豬甜蜜屋

回覆樓主

所以,難怪2nd in result要等較長時間⋯⋯希望校長真的會用心睇家長問卷!

HappyMeow 發表於 18-9-30 12:46
所以,難怪2nd in result要等較長時間⋯⋯希望校長真的會用心睇家長問卷!

我已經好緊張
你識到有小朋友下午in 嘛?
巧晴豬豬甜蜜屋

frankiewife 發表於 18-9-30 12:54
我已經好緊張
你識到有小朋友下午in 嘛?

沒有呀!我囡囡都是上午in

回覆樓主

無諗過天水圍嘅直資都咁受歡迎!

HappyMeow 發表於 18-9-30 13:21
無諗過天水圍嘅直資都咁受歡迎!

我大女都是這間畢業呀
我很喜歡依間(emoji)
巧晴豬豬甜蜜屋

frankiewife 發表於 18-9-30 13:57
我大女都是這間畢業呀
我很喜歡依間(emoji)

是活動教學嗎?你覺得李小喺哩方面做得好嗎?

frankiewife 發表於 18-9-30 12:38
我認為小組in 小朋友只是考拼圖,看圖書,畫畫和跳舞啲基本嘢很難分出高下,因此家長問卷佔分應幾重下
...

我囡嗰組9個小朋友當中有6個完全唔跳舞。睇圖書讀晒成本,老師每頁問問題。個人覺得單係呢2樣已經可以分辨到大部份小朋友啱唔啱學校心水了。

回覆樓主:

大家覺得份家長問卷答得好嗎?
我唔夠時間答

scgift 發表於 18-10-1 13:40
我囡嗰組9個小朋友當中有6個完全唔跳舞。睇圖書讀晒成本,老師每頁問問題。個人覺得單係呢2樣已經可以分辨 ...

我仔話1st in玩音樂椅

bambini 發表於 18-10-3 16:14
大家覺得份家長問卷答得好嗎?
我唔夠時間答

我覺得佢真係睇,因為用2星期先出到 results