用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 升學 agent 收費
go

升學 agent 收費

請问英國大學升學 agent 要收費嗎?
如果我所選的大部分大学 (3间), agent 都並非代理,冇佣收, 佢話要收費,正常嗎?

geppetto 發表於 18-9-23 15:26
如果我所選的大部分大学 (3间), agent 都並非代理,冇佣收, 佢話要收 ...

好奇收多少费用?

如果我所選的大部分大学 (3间), agent 都並非代理,冇佣收, 佢話要收 ...

應該是那間學校收

都差不多大學生,欠-步可成大學生,自己攪可否?,题外話今期狀元是朋友孩子,佢是自己攪,自己去英國大學面試, 自已孩子也自己來,但成績差,冇英收,留港讀大學

正常來說 應該大學那邊給他
不過今年去那邊讀書 從apply到弄visa都是我自己一手操辦,其實沒有想象中難。如果有時間和精力 不妨自己去試試。之前agent還說給我3000磅bursary來引誘我,不過我最後自己弄是弄到了5000磅

brother4 發表於 18-9-23 15:41
都差不多大學生,欠-步可成大學生,自己攪可否?,题外話今期狀元是朋友孩子,佢是自己攪,自己去英國大 ...
請問你兒子是英國讀中學, 同步申請英國和香港的大學嗎?

Anniemun 發表於 18-9-24 13:14
請問你兒子是英國讀中學, 同步申請英國和香港的大學嗎?

同步 估應該係(佢自己攪的),現上網見hku.可申請,UCAC現可報

brother4 發表於 18-9-24 13:49
同步  估應該係(佢自己攪的),現上網見hku.可申請,UCAC現可報
...
謝謝回覆,那樣看是否英國的大學要求高一些?

Anniemun 發表於 18-9-24 13:52
謝謝回覆,那樣看是否英國的大學要求高一些?

英國要求 英约一百間大專,如要求入-定某大學估大學會收高D,相反冇要求某大學估大學收低D可…

monicacjx 發表於 18-9-23 15:57

正常來說 應該大學那邊給他

5000磅 bursary 好吸引呀,是大學給的嗎?如何申請的呢?

brother4 發表於 18-9-23 15:32
好奇收多少费用?

昨日去了琥X教育,要收費HK$15,000

Rita媽 發表於 18-11-11 10:30
昨日去了琥X教育,要收費HK$15,000

什麼費用?申請中學定大學?

一家三口 發表於 18-11-11 12:19

什麼費用?申請中學定大學?

,是Foundation 好似話包第一次有車機場接送到宿舍、及生活細節、教寫自薦信、簽証等等。上年朋友都冇話要收費,唔知係咪今年加。

Rita媽 發表於 18-11-11 12:42
,是Foundation 好似話包第一次有車機場接送到宿舍、及生活細節、教寫自薦信、簽証等等。上年朋友都冇話要 ...

其實係一家四口子

好奇一問,介紹一間寄宿中學,其實有無人知道agent收幾多佣金呢?由介紹學校到跟進安排面試考試等都幾多工夫下。

I also want to know too.