用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 大角嘴天主教小學 舊大天功課量和測驗考試
go

舊大天功課量和測驗考試 [複製鏈接]

想請問用家舊大天的功課量平均一日有幾多?幾耐可完成?每日有無做功課堂?

從網頁見到3測3考,擔心會否令課程好趕和小朋友好辛苦?

另外見到今年換左校長,請問有無什麼變化?好定壞都講

學校 sens support 從網頁睇到幾足,但是否因學校有好多 sens 小朋友,會導致僧多粥少,好難分配到?

因為小兒今年揀學校,佢係sens,但想揀呢間學校(苦惱中) 因為粤教中同埋小班同埋 sens support, 希望用家可以幫幫忙解答一下(emoji)(emoji)(emoji)
   2    0    0    0

alice_ming_ming 發表於 18-9-22 23:35
想請問用家舊大天的功課量平均一日有幾多?幾耐可完成?每日有無做功課堂?

從網頁見到3測3考,擔心會否令 ...

新校長同老師都有愛心,我仔今年讀小一,都係sen仔,每日返學都開心,測驗好簡單評估唔計分,有時3-5樣有時5-8樣功課,測驗考試評估時好少功課,功課班要抽籤,其實返屋企做好快做完。

Siqing 發表於 18-11-2 21:12
新校長同老師都有愛心,我仔今年讀小一,都係sen仔,每日返學都開心,測驗好簡單評估唔計分,有時3-5樣有 ...

多謝你呀,請問有無上學校既 sens support 班?如語言治療或社交班?如有,係幾時開始上的,想大概知幾時有服務。。。

另外,小朋友係來自卷幼定私立幼稚園?課程跟得上嗎?

alice_ming_ming 發表於 18-11-13 18:23
多謝你呀,請問有無上學校既 sens support 班?如語言治療或社交班?如有,係幾時開始上的,想大概知幾時 ...

普通幼稚園,有上學校社交堂同言語堂,看家長覺得成績重要唔重要,我仔成績一般唔太差唔出眾,默書都可以90分以上,測驗合格,我覺得最重要系小朋友喜歡返學,我仔都唔想放假想日日返學。
‹ 上一主題|下一主題