用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 1-1-0, 0-0-1 會唔會好奇怪?
樓主: mosmosma
go

1-1-0, 0-0-1 會唔會好奇怪? [複製鏈接]

mosmosma 發表於 18-9-21 15:36
心大心細, 15分大抽獎其實都係by luck, 如果心儀的學校往績無話一定要1-1-1, 同區我放0-0-1, 誇區另一間我 ...

我地係自行,甲一,乙一都擺左3間唔同學校。
我地係睇心儀同機會率決定,無理佢要求咩1-1-1,自行時未有私校在手,揀左一間機會率稍高嘅學校,到大抽獎時有私校收左,所以比較進取,甲一放誇區最心儀,乙一放本區最心儀。
所以揀學校好睇自己取向及要求,同埋一定要心理質素夠高,因為如果咁排要有預左直落谷底嘅心理準備!

回覆 mosmosma 的帖子

我都是這樣做。但你一定要知道本區是否要111,免得兩頭唔到岸!可惜我只中乙2。

回覆 c_manki 的帖子

適齡加首名兒童, 應該大部份15分都係咁....

回覆 CAen 的帖子

本區心儀的應該無要求111, 所以我都應該會咁填啦...good luck haha

mosmosma 發表於 18-9-21 15:36
心大心細, 15分大抽獎其實都係by luck, 如果心儀的學校往績無話一定要1-1-1, 同區我放0-0-1, 誇區另一間我 ...

我都正考慮好似你咁,但又好驚博得濟

回覆樓主

我區外心儀果間,1-2-0,
本區心儀果間,0-1-1
三年前
‹ 上一主題|下一主題