用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 18/19 年度各區中學開放日報料區 (更新 21 Dec 2018) ...
go

18/19 年度各區中學開放日報料區 (更新 21 Dec 2018)   [複製鏈接]

醒目開學勳章 王國長老

中華傳道會李賢堯紀念中學 - 升中簡介會 (5/1/2019)

各官津同直資中學都出緊開放日資料, 為左集中資料, 各位可以係度貼出黎, 我會不定時提升, 希望可以 KEEP 住係第一頁畀大家睇.

因為 set 晒 link, 最好用網頁版睇喇~~~

大家唔好厭我手腳慢, 真係要抽工餘時間慢慢執

大家可能會發現部份學校係無資料, 無既全部係會員係校曆表搵出黎, 或現就讀家長通知既, 所以未有咁快知要唔要登記.

總之有報料會 mark 左先, 等大家可以預早安排時間.

ppww    發表於 18-10-9 08:34
   122    0    0    0

醒目開學勳章 王國長老

香港

中西區
聖若瑟書院 - 中一資訊日 (24/11/2019)
聖若瑟書院 - 中一資訊日 (網上報名表)
聖若瑟書院 - 144週年開放日 (27/1/2019)
聖保羅書院  - 中一入學簡介會 (27/10/2018) (28/9/2018 上網登記)
英華女學校 - 升中簡介會 (8/12/2018) (1/11/2018 上網登記)
聖士提反女子中學 - 升中簡介會 (10/11/2018)
聖嘉勒女書院 - 開放日 (8/12/2018)
聖類斯中學 - 升中簡介會 (10/11/2018)
聖保羅男女中學 - 升中簡介會 (10/11/2018) (29/10/2018 上網登記)
高主教書院 - 開放日 (24-25/11/2018)

灣仔
聖保祿學校 - 升中簡介會 (16/11/2018)
香港真光中學 - 升中簡介會 (17/11/2018)
聖公會鄧肇堅中學 - 升中簡介會 (3/11/2018)
聖公會鄧肇堅中學 - 升中簡介會 (會員報料資料)
香港鄧鏡波書院 - 升中簡介會 (15/12/2018)
嘉諾撒聖方濟各書院 - 150 週年校慶及開放日 (1-2/12/2018)
香港華仁書院 - 升中簡介會 (17/11/2018) (19/10/2018 截止登記)
鄧肇堅維多利亞官立中學 - 開放日 (19 & 20/10/2018)
瑪利曼中學  - 升中簡介會 (8/12/2018) (已經接受登記)
聖保祿中學 - 升中簡介會 (16/12/2018)

東區
庇理羅士女子中學 - 升中簡介會 (8/12/2018) (已滿額)
港島民生書院 - 升中簡介會 (17/11/2018)
港島民生書院 - 20 週年校慶及開放日 (8-9/3/2019)
香港中國婦女會中學 - 升中簡介會 (1/12/2018)
中華基金中學 - 升中簡介會 (10/11/2018)
聖馬可中學  - 升中簡介會 (1/12/2018) (20/10/2018 開始網上登記)
金文泰中學 - 升中簡介會 (24/11/2018)
筲箕灣官立中學 - 升中簡介會 (17/11/2018)
衞理中學 - 升中簡介會 (1 & 8/12/2018)
中華傳道會劉永生中學 - 開放日 (1/12/2018)
張祝珊英文中學 - 升中簡介會 (8/12/2018) (已滿額)
張祝珊英文中學 - 升中簡介會 (會員報料資料) (已滿額)
嘉諾撒書院 - 升中簡介會 1 Dec 2018

南區
港大同學會書院 - 開放日及升中簡介會 (1/12/2018) (15/11/2018 開始登記)
聖士提反書院 - 入學講座 (6/10 & 20/10/2018)
嘉諾撒聖心書院 - 升中簡介會 (7/12/2018)

任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

任何非 PM 形式查詢一律不回

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

醒目開學勳章 王國長老

九龍

油尖旺區
拔萃女書院 - 升中簡介會 (22/9/2018)
伊利沙伯中學 - 升中簡介會 (8/12/2018) (1/11/2018 網上登記)
伊利沙伯中學 - 開放日 (15 & 16/3/2019)
真光女書院 - 升中簡介會 (1/12/2018)
真光女書院 - 升中簡介會 (網上報名將於18/10/2018下午2時開始)
聖芳濟書院 - 升中簡介會 (18/11/2018)
華仁書院(九龍) - 升中簡介會 (24/11/2018) (16/11/2018 前截止網上登記)

九龍城區
喇沙書院 - Family Fun Day (9/12/2018)
喇沙書院 - 升中簡介會 (3/11/2018) (19/10/2018 截止網上登記)
迦密中學 - 升中簡介會 (1/12/2018)
旅港開平商會中學 - 升中簡介會 (2/12/2018)
拔萃男書院 - 升中簡介會 (3/11/2018)
九龍真光中學 - 升中簡介會 (16/12/2018)
嘉諾撒聖家書院 - 升中簡介會 (1/12/2018)
華英中學 - 升中簡介會 (9/12/2018) (8/11/2018 07:00 開始報名)
德蘭中學 - 升中簡介會 (1/12/2018)

深水埗區
長沙灣天主教英文中學 - 升中資訊日 (13/10/2018)
長沙灣天主教英文中學 - 升中選校策略講座 (1/12/2018)  (30/11/2018 截止網上登記)
寶血會上智英文書院 - 升中簡介會 (3/11/2018)
聖母玫瑰書院 - 升中簡介會 (1/12/2018)
中華基督教會銘基書院 - 升中簡介會 (1/12/2018) (已開始登記)

黃大仙區
德望學校 - 升中簡介會 (6/10/2018)
德望學校 - 升中簡介會登記網頁 (20/9-5/10/2018)
保良局第一張永慶中學 - 升中簡介會 (8/12/2018)
保良局第一張永慶中學 - 升中簡介會 (網上登記連結)

觀塘區
基督教聖約教會堅樂中學 - 中學資訊日 (24/11/2018)
中華基督教會蒙民偉書院 - 升中簡介會 (24/11/2018)
福建中學 - 升中簡介會 (1/12/2018)
滙基書院(東九龍)- 升中簡介會 (1/12/2018 & 12/1/2019)
聖傑靈女子中學 - 升中簡介會 (26/11/2018) (已滿額)
藍田聖保祿中學 - 升中簡介會 (8/12/2018)
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

醒目開學勳章 王國長老

新界

荃灣區
荃灣官立中學 - 開放日及升中簡介會 (8/12/2018)

可風中學(嗇色園主辦) - 升中簡介會 (8/12/2018)

葵青區

聖公會林護紀念中學 - 升中簡介會 (17/11/2018)

中華基督教會全完中學 - 升中簡介會 (10/11/2018)

東華三院吳祥川紀念中學 - 升中簡介會 (10 & 17/11/2018) (網上報名)

東華三院吳祥川紀念中學 - 升中簡介會 (會員報料資料 #75 & 76)
保祿六世書院 - 升中簡介會 (24/11/2018)
中華傳道會李賢堯紀念中學 - 升中簡介會 (5/1/2019)

沙田區
賽馬會體藝中學 - 校慶及開放日及升中簡介會 (16/12/2018) (2/11/2018 開始網上報名)
香港神託會培基書院 - 15 週年校慶及開放日 (24-25/11/2018)
聖母無玷聖心書院 - 升中簡介會 (3/11/2018)

聖公會曾肇添中學 - 升中簡介會 (8/12/2018)

天主教郭得勝中學 - 升中資訊及成果展示日 (24/11/2018)

保良局胡忠中學 - 升中簡介會 (17/11/2018)

西貢區
新界西貢坑口區鄭植之中學 - 升中簡介會 (13/10/2018)
新界西貢坑口區鄭植之中學 - 40 週年校慶開放日 (5/1/2019)

保良局羅氏基金中學 - 英中學習體驗日 (17/11 & 8/12/2018)

基督教宣道會宣基中學 - 升中簡介會 (15/12/2018)

基督教宣道會宣基中學 - 開放日 (21-23/2/2019)

優才(楊殷有娣)書院 - 升中簡介會 (10/11/2018)

仁濟醫院王華湘中學 - 升中簡介會 (1/12/2018)
東華三院呂潤財紀念中學 - 升中簡介會 (8/12/2018)
港澳信義會慕德中學 - 升中簡介會 (24/11/2018)
景嶺書院 - 升中簡介會 (9/12/2018)
播道書院 - 升中簡介會 (8/12/2018) (27/11/2018截止報名)

北區

北區中學聯校展覽 (24/11/2018) (會員報料)
保良局馬錦明中學 - 升中簡介會 (16/12/2018)
鳳溪廖萬石堂中學 - 升中簡介會 (17/11/2018)
粉嶺救恩書院 - 中學學習體驗日 (6 & 14/12/2018)

粉嶺救恩書院 - 校園導賞暨中一入學講座 (15/12/2018)

基督教香港信義會心誠中學 - 開放日 (8/12/2018)

田家炳中學 - 升中簡介會 (2/12/2018)

鳳溪第一中學 - 升中簡介會 (16/12/2018) (26/11/2018截止報名)

東華三院甲寅年總理中學 - 升中簡介會 (17/11/2018) (9/11/2018 截止報名)

香港道教聯合會鄧顯紀念中學 - 升中簡介會資料

香港道教聯合會鄧顯紀念中學 - 升中簡介會 (15/12/2018) (網上報名)

宣道會陳朱素華紀念中學 - 升中簡介會 (1/12/2018)

東華三院李嘉誠中學 - 升中簡介會 (15/12/2018) (報名表於校網內下載)

屯門

保良局董玉娣中學 - 升中資訊日 (24/11/2018)

保良局百周年李兆忠紀念中學 - 升中簡介會 (8 & 9/12/2018)

順德聯誼總會譚伯羽中學 - 升中簡介會 (1/12/2018)
妙法寺劉金龍中學 - 升中資訊日 (17/11/2018)

元朗

香港青年協會李兆基書院 - 升中簡介會 (2/12/2018) (5-23/11/2018 網上登記)

基督教香港信義會元朗信義中學 - 升中簡介會 (16/12/2018)

中華基督教青年會中學 - 升中簡介會 (24/11/2018) (網上登記)

天主教崇德英文書院 - 升中簡介會 (24/11/2018) (網上登記)

大埔

羅定邦中學 - 入學簡介會 (3/11 & 1/12/2018)

迦密柏雨中學 - 升中簡介會 (1/12/2018)

王肇枝中學 - 升中簡介會 (15/12/2018)

救恩書院 - 升中簡介會 (15/12/2018)

醒目開學勳章 王國長老

離島區

港青基信書院 - 升中簡介會 (20/10/2018) (要登記, 有專車由尖沙咀 YMCA 到學校)
港青基信書院 - International Fun Fair (8/12/2018) (Fun Fair 不需要登記, 有專車由東涌港鐵站到學校) (觀看 Talent Show 須聯絡 [email protected]購買門票)

醒目開學勳章 王國長老

其他

香港直資學校聯展2019
家庭與學校合作事宜委員會 2018/2019 學年開放日資料

留名

Please follow

粉嶺廖萬石堂
17/11/2018(星期六)

miriam  updated, thx  發表於 18-9-21 13:03

粉嶺救恩書院

12月6日及14日        中學學習體驗日                  

12月15日        校園導賞暨中一入學講座

miriam  updated, thx  發表於 18-9-21 13:07

謝謝你的資訊

SPC : F.1 Admission Briefing Session  27/10/2018

miriam  updated, thx  發表於 18-9-21 15:27

IYY 發表於 18-9-21 15:07
SPC : F.1 Admission Briefing Session  27/10/2018
係咪要9月28日上網登記?
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

回覆 hkpapa852 的帖子

Bingo:

http://www.spc.edu.hk/news_detail.php?type=event&na_id=2695

醒目開學勳章 王國長老

hkpapa852 發表於 18-9-21 15:28
係咪要9月28日上網登記?
FORM ONE Admissions Briefing Session
Date:27th October, 2018 (Saturday)
Time:Session 1
10:30 a.m. to 12:00 n.n.
or
Session 2
2:30 p.m. to 4:00 p.m.
Venue:College Hall
Online registration starts on 28th September, 2018.

回覆樓主:

港青基信書院 YMCA of HK Christian College Admission briefing

20th October, 2018

要登記,有免費shuttle bus TST YMCA 出發

http://www.yhkcc.edu.hk/en/news_events/latest_news/index.php?id=1121

miriam  updated, thx  發表於 18-9-21 16:00

miriam 發表於 18-9-21 09:45
九龍

油尖旺區
請問LS fun day係咪行入去玩就得, 要唔要門票或該校學生帶入去?

miriam 發表於 18-9-21 15:32
Some more info:

http://www.spc.edu.hk/upload_files/editor_image/important_dates_to_note_2019-2020.pdf

醒目開學勳章 王國長老

little_yolky 發表於 18-9-21 15:38
請問LS fun day係咪行入去玩就得, 要唔要門票或該校學生帶入去?
大家有冇18-19中學Open Day資料

little_yolky    發表於 18-9-21 16:19

上智

3 Nov
http://www.htc.edu.hk/p6/

miriam  updated, thx  發表於 18-9-22 13:25
‹ 上一主題|下一主題