用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 AL有6X分是C定D成績?
go

AL有6X分是C定D成績?

同上如AL考6X分是什麼grade'?

回覆樓主

好難講的、要拉分的!看看什麼科目和到時A*最高分的一些人是多少分!如果A*當是很多人只是85分,那麼6x 分可能是B !
但是一般計算6x 分可能只有C

回覆樓主:

all thx,學校要求平時7X分,可能要轉科

brother4 發表於 18-9-13 20:23
all thx,學校要求平時7X分,可能要轉科

現在是lower 6 ? 現在才轉科不如努力一點!

Kai12345678 發表於 18-9-14 07:03
現在是lower 6 ? 現在才轉科不如努力一點!

仔大仔世界,書靠佢自己,做家長只有支持,另刚開學校話可以轉,昨天己試堂—科,也oK,孩子講老師教得有趣!

brother4 發表於 18-9-14 07:23
仔大仔世界,書靠佢自己,做家長只有支持,另刚開學校話可以轉,昨天己試堂—科,也oK,孩子講老師教得 ...

原來升上sixth form,  要求嚴格d。
四哥,你細仔本來選乜嘢科呀?而家又轉什麼讀呢?

Candice1128 發表於 18-9-14 11:36
原來升上sixth form,  要求嚴格d。
四哥,你細仔本來選乜嘢科呀?而家又轉什麼讀呢?
...

理科轉文/商 未决定

brother4 發表於 18-9-14 11:59
理科轉文/商  未决定

你仔學校咁快有評估成績?只要合適,仔喜歡,也無妨。

Candice1128 發表於 18-9-14 12:09
你仔學校咁快有評估成績?只要合適,仔喜歡,也無妨。

平時分要7X,小朋友話難,跟不上

brother4 發表於 18-9-14 12:25
平時分要7X,小朋友話難,跟不上

開學都冇兩星期,咁快知道?介意告訴我,細仔在那間学校嗎?我仔話,只說好多功課做,未有任何評估。

Candice1128 發表於 18-9-14 12:28
開學都冇兩星期,咁快知道?介意告訴我,細仔在那間学校嗎?我仔話,只說好多功課做,未有任何評估。
...

英國政府預科

brother4 發表於 18-9-14 12:51
英國政府預科